SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

UBAH LELAH, JADI LIGAT

Ramai menganggap penyakit lelah ni sebagai tidak serius dan kurang diambil peduli oleh segelintir masyarakat kita. Ada juga mengatakan lelah diwarisi daripada ibu bapa ia bukanlah satu kemestian kerana ada anak yang tidak mendapat sebarang penyakit lelah walapun kedua ibu bapa mereka penghidap lelah.

Penyakit lelah boleh dikatakan terjadi oleh beberapa faktor yang segelintir masyarakat kita terlepas pandang asbab tidak mengambil endah untuk sakit tersebut. Tapi apabila sudah kronik baru mencari solusi seperti bak kata pepatah “sudah terantuk baru tengadah”.

Bukan itu saje, ada juga penghidap lelah yang merima sakit sejak dari kecil sehingga dewasa, tapi ada yang dapat ketika mereka dewasa manakala yang lainnya pula pada usia 50-an ke atas. Seperti perkongsian cerita daripada video dibawah oleh testimoni kita Encik Ismail yang telah datang ke booth SeraiMas semasa berlangsungnya Satu Daerah Satu Industri (SDSI) di MITC, Melaka. Beliau penghidap lelah ketika umur beliau sudah menjangkau usia 50-an ke atas dia atas keturunan daripada keluarganya sendiri.

Manakala, testimoni yang kedua Puan Zaliya seorang yang aktif dengan aktiviti luar seperti hiking & jogging telah menghidap lelah selepas bersalin. Tetapi dengan izin Allah Puan Zaliya & Encik Ismail dapat menyambung hobi masing-masing dengan bebasnya penyakit lelah yang mereka hadapi selama ini. Disini, admin nak kongsikan beberapa tanda-tanda seseorang itu apabila menghidap lelah antaranya:

  • Alergi
  • Cepat letih
  • Masalah sukar tidur
  • Mudah mengah atau sesak nafas
  • Sesak dada anda atau perasaan seperti ada yang menghempap dada

Untuk lebih keterangan lanjut anda diwajibkan menonton video dibawah dari mula sehingga habis. Semoga perkongsian ini dapat membuka mata orang di luar sana supaya jangan pandang sebelah mata apabila anda penghidap lelah. Jom saksikan video penuh Selamat Pagi Malaysia #TV1 slot SeraiMas episod 33 dengan tajuk ‘Ubah Lelah, Jadi Ligat’ bersama Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd Puan Marlinda Jasrizal.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtM4QsVkGfk&t=72s

Seraimas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.