SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

SAPU-SAPU TERUS LEGA

Masalah berat badan berlebihan pada masa kini, bukan perkara asing buat rakyat Malaysia lagi. Mempunyai berta badan yang berlebihan sering berlaku kepada semua orang tanpa mengira bangsa dan warna kulit malahan kanak-kanak juga mengalaminya. Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia, hampir 8.5 juta rakyat Malaysia memiliki berat badan berlebihan manakala lebih kurang 4 juta orang pula mengalami masalah berat badan melampau atau obes.


Bagaimana berlebihan berat badan berlebihan boleh berlaku kepada anda?

Berlebihan berat badan berlebihan boleh terjadinya akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan tersimpan selama beberapa bulan dan tahun.

Terdapat juga beberapa punca lain mengapa berat badan seseorang meningkat secara mendadak pada zaman sekarang? Salah satunya adalah pengambilan makanan berlebihan terutama pada makanan manis & makanan segera.

Selain itu, kelimpahan makanan yang beraneka jenis dan budaya makan rakyat Malaysia sedikit sebanyak mempengaruhi gaya hidup kita. Fenomena restoran hipster dan ‘food truck’ menjadikan tabiat makanan kita berubah dengan kemudahan menikmati pelbagai juadah yang menyelerakan tanpa halangan.

Malah, bila lemak dan kolesterol ni berlebihan, selain berat badan akan naik mendadak, diri sendiri akan mengalami risiko yang tinggi jika mengalami masalah perubatan seperti diabetes dan penyakit jantung yang boleh menyebabkan kematian awal.

Tetapi masalah berlaku masyarakat kita ni, apabila kebanyakan orang gemar makan berlebihan tanpa melakukan senaman, justeru tabiat ni akan menyebabkan badan cepat naik dan boleh menjadi obesiti sekiranya tidak dibendung.

Seperti testimoni di bawah, Puan Hawani Rasmuni yang telah mengalami masalah berat badan berlebihan serta mencari solusi terbaik untuk masalah tersebut dengan cara lebih selamat. Penggunaan SeraiMas Terapi Anggun Losyen Panas, telah menjadi pilihan hati beliau untuk mencuba. Alhamdulillah kesan selepas mengguna, berat badan beliau telah turun sebanyak 11 kg daripada 73 ke 62 kg hanya sapu sahaja terus lega.

Untuk keterangan lanjut, jom kita saksikan perkongsian video daripada Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Pn. Marlinda Jasrizal yang telah bersiaran pada siaran RTM TV1 Selamat Pagi Malaysia (Seri Nadi Pagi) tentang topik ‘Sapu-Sapu Terus Lega’.

https://www.youtube.com/watch?v=YmI1wFIZ7Is
#SPM34 ‘Sapu-Sapu Terus Lega’

Pencegahan adalah lebih baik daripada merawat. Pernyataan yang kita sering dengar dan sesuai untuk mengurangkan masalah berat badan berlebihan yang semakin berleluasa di kalangan masyarakat hari ini.

Kesimpulannya, walaupun banyak program dan kempen kesihatan yang dijalankan oleh pihak kerajaan, namun kesedaran untuk membudayakan amalan sihat hanya bermula di peringkat individu itu sendiri. Terdapat pelbagai pendekatan yang boleh diambil untuk mencegah daripada melarat dan individu itu berhak mendapatkan apa yang terbaik untuk kesihatan dirinya.

Seraimas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.