SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

LEBIH DARIPADA TENAGA

 

Ramai beranggapan bahawa kerja seharian bermula dari jam 9 pagi dan berakhir pada 5 petang, tetapi hakikatnya adalah kebanyakan pekerja memulakan kerja apabila langit masih gelap dan akan pulang apabila hari beransur malam.

Kesihatan tubuh badan memainkan peranan yang besar dalam kehidupan seharian kita. Setiap hari bila bangun pagi mesti kita mahukan kesegaran pada badan dan sentiasa mahukan bertenaga sepanjang hari. Jika badan lemah dan tak bermaya akan menjejaskan aktiviti seharian kita serta tidak mempunyai semangat atau pun motivasi untuk melakukan sesuatu seperti pekerjaan.

Apabila badan dh lemah dan tidak bertenaga ia merupakan salah satu simptom masalah kesihatan. Kadang boleh  menjadi kepada  perkara yang normal sehinggalah perkara yang serius.

Apakah punca dan penyebab badan seseorang itu sering tidak bertenaga?

  • Gaya hidup
  • Mental
  • Masalah kesihatan

Mungkin ada antara anda kerap merasakan letih dan lesu tiap saat. Sehinggakan pagi anda juga bersertakan wajah yang lesu. Belum sampai waktu tengah hari anda sudah mengantuk dan keletihan. 

Sedikit perkongsian yang bakal admin kongsikan kepada anda dengan video di bawah iaitu seorang pengawal keselamatan di kota raya yang telah mengamalkan SeraiMas Kurma Hidayah untuk membantu aktiviti seharian beliau dalam melakukan tugasan. Sangat sesuai dan serasi dengan beliau yang kerja tidak menentu masa (shift)

https://www.youtube.com/watch?v=ye69ZgfL0FU&t=33s
#SPM35 ‘Lebih Daripada Tenaga’

Jom semua kita rungkaikan dengan lebih terperinci dengan menyaksikan video daripada Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Puan Marlinda Jasrizal yang telah bersiaran pada Jumaat lepas (26 Julai) di RTM TV 1 Selamat Pagi Malaysia (Seri Nadi Pagi) dengan tajuk ‘Lebih Daripada Tenaga’

.

Seraimas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.