SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

Makanan sunnah dan herba Produk kesihatan dan kecantikan

TAK PERLU SAKIT LAMA-LAMA

Jarang kan kita dengar orang sakit sehari, kemudian esok dah sihat, bukan?

Bayangkan, kita ada seorang ayah yang kuat bekerja. Kerjanya pula kerja berat dibawah panas terik matahari. Masa bekerja pulak tidak menentu. Asal ada panggilan, wajib pergi kerana sedang bekerja ebagai pemandu lori. Semua kerana untuk mendapatkan sumber matawang untuk meneruskan kehidupan keluarganya.

Tetapi, pernah tak kita ambil berat pasal ayah kita? Bertanya tentang aktiviti mereka seharian bagaimana? Ada cedera ke, makan apa, sempat makan tengahari ke?

Sekali sekala, kita kena cuba untuk bertanya khabar ayah kita. Cukup sekadar, “tengahari tadi makan apa?” pun sudah mampu membuatkan ayah kita rasa disayangi dan ada orang ambil berat. Seorang ayah ini egonya tinggi untuk menunjukkan apa yang dia rasa.

Kali ini, admin nak bercerita tentang seorang pemandu lori yang telah lama menanggung luka ditelapak kakinya sehingga lubang luka itu kini berisi dan terkeluar. Luka itu tidak dapat tertutup walau sudah kering dan pelbagai cara digunakan. Akhirnya, dia mengabaikan lubang luka sebesar hujung jari kelengkengnya.

Keratan testimoni didalam Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi)

Untuk pengetahuan, luka dibawah telapak kakinya tidak berdarah. Cuma disebabkan kesan luka yang berlubang itu menyebabkan ia terisi bagaikan jerawat. Jika penuh, ia akan terkeluar. Situasi ini agak mengganggu isterinya.

Suatu hari, isteri pemandu lori ini membeli produk makanan tambahan untuk diberikan kepada suaminya yang sering kepenatan dan sengal badan. Suaminya menggunakan SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen setiap hari sehingga tidak sedar, sudah berbotol-botol dia amalkan kerana sikap isteri yang prihatin sentiasa membekalkan SeraiMas Hidayah Gold sekiranya botol tersebut habis.

Tanpa disangka, bukan setakat badan semakin kurang rasa sengal-sengal, bertenaga dan bersemangat untuk membuat kerja, luka dibawah telapak kakinya juga semakin hari semakin membaik. Luka yang hampir 20 tahun terbuka itu kini telah semakin tertutup dan akhirnya rata tanpa parut.

Keadaan ini amat menggembirakan pasangan suami isteri ini. SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen yang terkenal sebagai penambah makanan tambahan untuk mengurangkan masalah kencing manis, sakit jantung dan sakit sendi rupanya boleh membantu meredakan luka dan menghilangkan parut.

Ini kerana, didalam SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen mempunyai kolagen asli yang diadun bersama 23 Raja Herba yang lain. Khasiat kolagen ini dikenali mampu membantu masalah kulit terutama kulit wajah. Antara kelebihan kolagen adalah mampu memudarkan parut, menegangkan wajah, melembapkan kulit, menegangkan wajah dari kedutan dan juga mencerahkan kulit.

Kolagen ini boleh diamalkan tidak kira sama ada perempuan ataupun lelaki. Oleh itu, didalam SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen elok diamalkan sekiranya mahu mendapatkan kesihatan tubuh badan yang baik juga jika menginginkan kecantikan kulit wajah. Namun, SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen ini boleh diamalkan sejak berumur 12 tahun sehingga warga tua.

Jom kita saksikan siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) yang telah bersiaran di RTM TV1 pada Jumaat yang lalu dengan tajuk “Jangan Sakit Lama-Lama”. Terdapat banyak perkongsian menarik yang dikongsi oleh Pengasas dan Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd.

P/s: Sempena Ramadhan 2019, SeraiMas sedang membuat promosi hangat di laman sosialnya. Klik link dibawah untuk lihat lebih lanjut.

Facebook : SeraiMas HQ
Instagram : @seraimashq

SeraiMas, Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.