fbpx

SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

Makanan sunnah dan herba Produk kesihatan dan kecantikan

JANGAN TERUS MENGALAH

“Mana boleh berserah. Mana boleh mengalah.”

Sang Saka Biru. Siapa tak tengok lagi cerita Polis Evo 2, anda semua patut tengok.

Kaitan “Jangan Terus Mengalah” ini ada maknanya dengan artikel kali ini. Diatas muka bumi ini, ramai yang kita lihat berjaya dalam kehidupan. Ramai ahli perniagaan yang dulunya berniaga kecil-kecilan, kini telah menjadi jutawan dan terkenal diseluruh Malaysia.

Bagaimana orang-orang seperti mereka mampu untuk naik sehingga ketahap itu?

Pastinya, dengan perkataan “Jangan Terus Mengalah” ini yang telah menghantui hidup mereka. Begitu juga dalam aspek kesihatan. Jika, ada yang sedang ditimpa kesakitan, jangan terus pasrah dengan penyakit itu. Kita, perlu berlawan dengan diri kita sendiri agar “sihat” yang kita impikan akan menjadi hak milik kita.

Admin kali ini ingin bercerita tentang seorang ahli perniagaan yang telah membuka pusat cepat membaca untuk kanak-kanak yang menetap di Kuala Lumpur. Beliau yang berusia 38 tahun ini sudah menghidapi penyakit kencing manis semenjak kecil lagi. Namun, beliau tidak pernah rasa terbeban dengan penyakit yang dia hadapi.

Diberitakan, kini dia sedang menjalani rawatan dialisis untuk buah pinganggnya. Atas kesan proses dialisis itu, menyebabkan Suhaimi (nama diberi) mengalami masalah kelesuan badan, sering rasa sengal-sengal dan kerap kali perut rasa berangin. Situasi ini, bila dibiarkan lama-lama agak mengganggu prestasinya sendiri sebagai seorang pengusaha pusat pendidikan.

Bukan itu sahaja, Suhaimi juga sering rasa sakit otot dan kaki yang agak memberikan dia rasa kurang selesa untuk bergerak. Walaubagaimanapun, dia tetap dengan semangat untuk meneruskan kehidupan dia seperti biasa.

Tetapi tanggungan rasa tidak selesanya tidaklah terlalu lama.. Nasib baik Suhaimi terdengar iklan SeraiMas yang keluar di radio Klasik FM, terus dia tergerak hati untuk mencuba SeraiMas Kurma Hidayah.

Berkat rasa percayanya dengan produk keluaran bumiputera yang 100% halal daripada makanan sunnah ini, akhirnya Suhaimi sudah kurang rasa sengal, tidak mudah lesu dan angin diperut juga semakin berkurangan. Keadaan ini menjadikan Suhaimi seorang yang lebih bersemangat untuk melakukan pekerjaannya tidak kira sebagai seorang pengusaha, seorang suami dan juga seorang ayah.

Jom, admin bawa semua pembaca kita tonton video siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) tentang ceritera seorang pengusaha hebat ini. Pastinya, hanya dengan SeraiMas Kurma Hidayah yang diamalkan secara konsisten selama 4 bulan, Suhaimi terus terasa kesannya dan kini, dia masih lagi menggunakan SeraiMas Kurma Hidayah sebagai jus untuknya terus kekal bertenaga.

Tekan ‘SeraiMas Kurma Hidayah’ untuk melihat bagaimanakah rupanya.

Ikuti laman sosial SeraiMas untuk mengikuti aktiviti-aktiviti dari masa kesemasa:
Facebook – SeraiMas HQ
Instagram – @seraimashq

SeraiMas | Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.