SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

KISAH BENAR – SERAIMAS KURMA HIDAYAH ELAK PENYAKIT KUNING

Risaukan anak dalam kandungan terkena penyakit kuning ? Inginkan yang terbaik buat anak yang sedang dikandungkan ? Ibu juga mahukan tubuh badan yang sihat dan bertenaga agar anak dalam kandungan turut sama sihat sehingga dilahirkan ?

Mengikut orang dulu-dulu, kalau inginkan anak yang sihat kena banyak jaga pemakanan bermula dari saat disahkan hamil sehinggalah pada trimester terakhir. Kena perbanyakkan makan makanan sunnah seperti kurma, kismis dan madu untuk tumbesaran anak dalam kandungan lebih terjaga.

Banyak sudah kes anak yang dilahirkan terkena penyakit kuning, kurang zat, anak terlahir kurang sempurna dan pelbagai lagi yang dapat kita lihat telah terjadi disekeliling kita. Ini semua boleh dikatakan berpunca daripada cara pemakanan si ibu yang tidak betul.

Oleh itu, salah satu cara menjaga pengambilan makanan adalah dengan mengamalkan makan makanan sunnah. Ia sangatlah dititikberatkan untuk ibu mengandung agar perkembangan anak dalam kandungan sihat dan sempurna sifatnya apabila dilahirkan. Insha Allah.

Antara makanan sunnah terbaik untuk diamalkan ibu mengandung ialah ;

  1. Kurma

Ini kerana, kurma mempunyai mineral, vitamin, serat & antioksida yang lengkap untuk keperluan badan. Elok untuk tumbesaran otak anak dalam kandungan. Kurma juga baik untuk menambahkan darah dalam tubuh badan, menguatkan tulang, mengawal berat badan dan juga mampu mencegah kanser.

  1. Madu

Madu lebah yang kaya dengan gula asli ini mempunyai khasiat seperti vitamin, enzim, mineral dan pinocembrin dimana ia adalah satu antioksida yang membantu meningkatkan fungsi otak. Antioksida daripada madu ini mampu melawan radikal bebas yang mana boleh merosakkan sel-sel tumbesaran otak dan badan.

  1. Kismis

Kismis kaya dengan mineral yang membantu meningkatkan fokus pada minda, mata dan koordinasi tangan. Kismis sangat terkenal dalam membantu meningkatkan ingatan. Selain itu, ia juga boleh mengurangkan tekanan, melancarkan peredaran darah dan juga baik untuk kesihatan jantung. Kismis sangat bagus diamalkan ibu-ibu hamil jika mahukan anak yang cerdas pemikiran.

  1. Buah Tiin

Buah ini bagus untuk kesihatan sistem penghadaman. Ia boleh membuang toksin dan sisa badan yang tidak bagus dengan cekap. Buah Tiin juga sangat bagus untuk kecerdasan otak anak dan ibu. Selain itu, ia mampu mengawal darah dalam menangani tekanan dan mengelakkan terkena penyakit strok.

  1. Delima

Bagi ibu hamil yang ada tekananan darah rendah dan kencing manis, elok mengamalkan pengambilan buah delima kerana ia kaya dengan zat besi, kalsium, protein, serat, vitamin dan mineral.

Sebenarnya, terdapat banyak lagi jenis makanan Sunnah yang boleh diamalkan ibu mengandung. Kesemua makanan Sunnah tersebut sangat bagus jika dapat diamalkan kesemuanya.

Tapi, macam mana nak ingat kalau semua makanan sunnah kena makan setiap hari ??

Ibu-ibu jangan risau lagi kerana semua itu boleh didapati hanya dalam sebuah botol sahaja dimana kesemua makanan Sunnah khas untuk ibu mengandung sudah diadun menjadi sebuah jus makanan kesihatan.

SeraiMas Kurma Hidayah sinonim dengan jus mampu milik yang menggabungkan Madu, Kurma, Buah Tiin, Kismis, Delima dan Goji sesuai diamalkan oleh ibu-ibu mengandung, ibu yang selepas bersalin dan ibu yang sedang berpantang dalam membantu meningkatkan kecerdasan pemikiran kanak-kanak tenaga si ibu.

Seperti pengguna setia SeraiMas Kurma Hidayah, Puan Zuhaida yang telah mengamalkan pengambilan SeraiMas Kurma Hidayah hampir 5 tahun kini membuktikan keberkesannya dengan kelahiran anak bongsunya yang langsung tiada penyakit kuning.

Lihat video dibawah untuk ketahui cara pengambilan SeraiMas Kurma Hidayah daripada Pn. Zuhaida.

SeraiMas Kurma Hidayah mampu milik ini mengandungi khasiat yang maksimum khususnya :

Ramai pengguna SeraiMas Kurma Hidayah yang dahulunya sukar untuk melakukan pekerjaan dan juga ibadah kini telah dibantu menjadikan rutin harian mereka kembali bertenaga, sihat dan cergas tidak mengira usia kerana ia adalah produk untuk seisi keluarga.

Dapatkan SeraiMas Kurma Hidayah dengan tawaran harga yang menarik di MAHA 2018. Boleh digabungkan dengan pembelian lain dengan potongan harga lebih 50%.

[Klik link ini untu ketahui tawaran menarik SeraiMas Herbs di MAHA 2018]

SeraiMas, Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.