SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

SEJAK COVID 19, SELALU RISAU DENGAN KESIHATAN KELUARGA ANDA?

Nak makan sedap tapi perlu bersyarat apabila umur dah mencecah 40 tahun ke atas. Selera tersekat dan kena kawal gula, makanan berlemak, dan berminyak. Begitu lah dengan keadaan sekarang yang bermacam-macam makanan viral kat luar sana terpaksa tahan jika tidak bacaan gula akan naik.

.

Kesan pengambilan gula yang terlalu banyak, boleh menjejaskan satu badan walaupun hanya bermula daripada luka-luka kecil sahaja dan akan merebak ke seluruh badan sehingga anda memerlukan suntikan insulin setiap hari. Pengayaan hidup yang sihat, penjagaan makanan perlu di ambil serius dan pola makanan anda juga berubah jika anda penghidap diabetes. Sampai bila kita harus duduk dalam kelompok diabetes jika diri sendiri boleh hidup bahagia tanpa diabetes.

.

“Gunalah habbatus sauda kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat yang menyembuhkan pelbagai penyakit kecuali ‘as sam’ (mati).”

.

Antara kebaikan Habbatus Sauda kepada tubuh badan:

1) Membantu melegakan batuk dan selsema

2) Membantu penghidap lelah dan masalah pernafasan

3) Memperbaiki dan memperkuatkan fungsi hati

4) Membantu mengawal darah tinggi dan ‘hypertension’

5) Membantu merendahkan kolesterol

6) Membantu mengimbang paras insulin / gula dalam badan

7) Membantu melancarkan peredaran darah

8) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu

9) Sebagai anti-kanser / anti-oksidan

10) Sebagai anti-histamin / cegah alahan

11) Membantu memperkuatkan sistem imunisasi

.

Musim PKPB adalah masa yang paling sesuai sebagai anak melindungi orang tua mereka di kampung sekiranya tidak dapat pulang ke kampung laburkan kesihatan pada mereka. Sempena Hari Diabetes yang bakal di sambut pada 14 November SeraiMas ingin mengucapkan Selamat Hari Diabetes kepada semua followers SeraiMas semoga anda sihat selalu dan jaga kesihatan jika tidak ada keperluan duduk di rumah sahaja.

.

Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas boleh dapatkan di toko-toko jamu Seluruh Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.