SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

5 FAKTA PENTING MAKANAN YANG SERING DIABAIKAN MUSIM PANDEMIK

RUGI JIKA TAK TAHU MANFAAT SEBELUM MENCUBA!

.

Bukan sahaja, golongan berisiko tinggi yang berpotensi besar untuk terkena virus Covid-19 ni, TAPI sesiapa sahaja boleh dijangkiti antara salah satunya apabila sistem imunisasi badan seseorang itu lemah dan mudah berjangkit.

.

Antara simptom seseorang pembawa virus Covid-19 seperti:

-Demam dan mengalami suhu tinggi

-Selsema

-Batuk

-Sakit tekak

– Cirit-birit

.

Makanan yang baik dan berkhasiat membantu dalam sistem imunisasi anda. Salah satu kebaikan Kurma mempunyai antioksida, vitamin, dan tenaga untuk mempertahankan imunisasi badan anda. Selain itu

.

✅Meningkatkan tenaga & stamina
✅Menghilangkan kelesuan dan keletihan
✅Meningkatkan sistem imunisasi badan
.

PERINGATAN❗️

.

Pengambilan makanan yang baik penentu kesihatan anda.. “ Diri Anda Ialah Apa Yang Anda Makan ”. Jika sayang akan diri sendiri, mesti kita akan memilih untuk makan yang baik-baik sahaja kan. Makanan yang seimbang kurangkan risiko penyakiy berbahaya.

.

Kesimpulannya, makanan yang itu tidak semestinya baik untuk kesihatan, dan makanan yang tidak sedap tidak semestinya tidak baik pada tubuh badan kita. Musim PKPB adalah masa yang paling sesuai untuk membetulkan semula corak pengambilan makanan harian kita.

.

Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas boleh dapatkan di Rx farmasi, Caring pharmacy dan seluruh toko-toko jamu di Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.