SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

BAUAN AROMATERAPI INI MAMPU MEMBUATKAN ANDA BERASA TENANG, MELEGAKAN & MEREHATKAN DALAM MASA KURANG DARI 5 MINIT!

Formula OHSEM daripada bahan semulajadi mampu melegakan sakit kepala anda seawal 5 minit. Apa yang ada dalam Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni? Sebelum tu, Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni di datangkan dengan dua bauan, kayu putih dan limau purut.

.

Antara bahan yang terkandung dalam Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni adalah selamat digunakan untuk semua peringkat usia

  • Minyak matahari
  • Minyak pati lemon
  • Crystal menthol

Tahukah anda, sakit kepala merupakan penyakit yang dominan dalam kalangan wanita? Menurut statistik, wanita mengalami sakit kepala 3 kali lebih kerap jika dibandingkan dengan kaum lelaki.

Anda juga boleh gunakan pek ais untuk melegakan sakit kepala anda. Selain itu, rehat yang mencukupi dan mandi air panas juga antara langkah yang terbukti berkesan untuk merawat sakit kepala.

Sakit kepala boleh berlaku apabila ada perubahan dalam tahap estrogen dalam badan. Contohnya ketika datang bulan, wanita akan mengalami ketidak seimbangan hormon estrogen. Sakit kepala yang wanita alami semasa datang bulan ini turut dikenali sebagai menstrual migraine.

Menurut Dr Anne MacGregor daripada National Migraine Centre UK, hampir separuh wanita yang mengalami sakit kepala percaya sakit yang mereka alami itu berkait rapat dengan tempoh haid yang mereka alami.

Sakit kepala yang disebabkan oleh period selalunya akan bermula pada 2 hari sebelum datang bulan hinggalah 3 hari selepasnya. Pada waktu ini, tahap estrogen dalam badan mula berkurang.

Terapi Warisan Minyak Aromaterapi pastinya bakal memikat hati anda dengan aroma yang nyaman hasil ramuan yang diformulasi khas bagi melegakan minda. Aromaterapi ni satu ejen ketenangan yang mampu menarik aura positif jugak tau. Sakit kepala pun dah hilang bila menghidu sehingga ke rongga hidung anda

Walau bagaimanapun, jika anda menghidap sakit kepala yang berpanjangan dan tidak sembuh-sembuh, pastikan anda berjumpa dengan doktor dalam masa yang terdekat!

Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas boleh dapatkan di Rx farmasi, Caring pharmacy dan seluruh toko-toko jamu di Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.