SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

KALAU BABY TIDUR JGN KEJUTKAN, BAGI MASA IBU SEMBUH DULU

Pantang vs Bersalin.. Jika diberi pilihan mana satu anda pilih..

.

Masa berpantang, ibu boleh ‘Me Time’ ke? Lain pantang, lain caranya. Tak semua orang dapat berpantang atau berehat dengan baik. Berpantang ni adalah tempoh yang paling ibu tak suka. Kenapa tak suka? Ada yang cakap berpantang ni leceh dan rumit. Tak boleh makan minum sedap2.

.

Antara sebabnya:

  • Tak dapat keluar rumah berjalan-jalan
  • Makan dan minum tak boleh sembarangan
  • Banyak pantang larang yang perlu diikut

.

Tak semua berpantang ni tak seronok, boleh buat seronok lagi2 zaman moden ni. Macam2 boleh buat, yang tradisional boleh di jadikan moden. Tapi yang tak bestnya masa berpantang ni mentally, physically and emotionally exhausted jika nak dibandingkan dengan bersalin yang tanggung sakitnya ibu sorang jer. Setiap ibu berbeza situasinya & berbeza perasaan (hormon).

.

Aura seseorang wanita itu terbentuk dari dalaman iaitu keyakinan diri sendiri. Bangga dengan diri sendiri kita, sentiasa lakukan yang TERBAIK dalam yang terbaik untuk membantu orang lain agar turut sama yakin dengan diri sendiri.

.

Yang penting harus percaya pada diri sendiri. Boleh ke tak boleh? Rawat masalah dalaman wanita secara semulajadi dengan bahan2 yang selamat digunakan.

Nantikan 12.12.2020 daripada SeraiMas. Save the date!!

.

Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas di Rx farmasi, Caring pharmacy dan seluruh toko-toko jamu di Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.