SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

PKPB BERI PELUANG KEDUA UNTUK LUTUT KEMBALI SIHAT : LUTUT LIPAT TANPA RASA NGILU

Sakit lutut? Siapa golongan yang paling berisiko terkena sakit lutut ni?

Awas ya, jika anda tergolong dalam risiko sakit lutut ni..

Golongan wanita dikesan seawal usia 45 tahun. Kenapa wanita sering diserang bukan lelaki? Salah satunya hormon wanita berubah terutama selepas wanita putus haid.

Selain tu, berat badan berlebihan juga akan menambah beban kepada sendi lutut dan mengakibatkan geseren pada sendi. Tapi jangan terkejut jika seorang yang bersukan lasak di usia muda apabila meningkat usianya mereka lebih berpotensi mendapat sakit lutut adalah sangat tinggi. Jadi golongan yg aktif di usia muda haruslah berhati-hati.

Warga tua? golongan ini risiko adalah sangat tinggi seiring dengan pertambahan usia. Ini kerana pelincir di lutut semakin berkurangan atau mudah kering.

Jika dulu, penggunaan halia ni bukan sahaja bahan penting di dapur, tapi banyak khasiat lagi-lagi dijadikan herba seperti tumbuk dan sapukan di tempat bermasalah dan dijadikan sebagai rawatan secara tradisional.

Kini, penggunaan yang lebih mudah serta moden mengikut peredaran semasa hanya picit dan sapu jer di tempat bermasalah seperti sakit-sakit sendi, angin di anggota badan, migrain dan wanita selepas bersalin juga boleh diamalkan. Penggunaan yang lebih berkesan disarankan menggunakan selepas mandi dan sebelum tidur.

Duduk banyak di rumah, aktiviti terbatas musim PKPB ni? Sakit-sakit badan dah mula dah mula bagi tanda, apa kata terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas boleh dapatkan di toko-toko jamu Seluruh Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

 

Sorry, the comment form is closed at this time.