SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

REUNION WAJAH BERSAMA RATNA SKINCARE

**Entri kali ini sesuai untuk mereka yang bakal reunion dalam masa terdekat.

Kadang-kadang bila kita bertemu semula dengan kawan-kawan semasa belajar dahulu, atau kawan sekolah, tak soalan “dah kahwin belum”, mesti akan tanya, “kenapa muka kau macam ini sekarang?”

Betul tak?

Mana lagi sedap dipendengaran, yang ini..

“Wah, cantiknya muka kau sekarang!”

Atau yang ini..

“Kenapa muka jadi macam ini?”

Redo. Itu sahaja perkataan yang wujud dalam hati.

Disini Sis Ratna ingin mengongsikan cara-cara bagi mereka yang mana bakal reunion bersama rakan-rakan sekelas dulu kala dalam masa terdekat atau dua tiga bulan lagi.

Namun, haruslah ingat, pemulihan wajah akan mengambil masa yang lama untuk memberi kesan.

Pertama sekali, KENALPASTI JENIS KULIT ANDA. Tidak semua orang sama permasalahan kulit mereka dengan orang lain. Ada yang ada masalah kulit berminyak dan berjerawat, ada yang bermasalah jeragat diusia muda, dan ada juga yang bermasalah kulit kering dan kelihatan cepat tua.

Untuk kenalpasti jenis kulit ini, korang gunakan step ini:

 1. Cuci muka anda bersih-bersih, dan biarkan kulit wajah mengering selama 3-4 jam. Selepas itu, gunakan keratan tisu dan tampalkan kepada dahi, pipi kiri dan kanan, hidung dan dagu.
 2. Kalau tisu yang korang tampal pada wajah itu melekat sekejap, selepas itu bila dilekatkan balik, ia tidak melekat, maknanya kulit korang adalah jenis kulit normal.
 3. Kalau tisu yang dilekatkan langsung tak melekat, tepek kuat-kuat pun masih tidak lekat, itu maknanya korang mempunyai jenis kulit kering.
 4. Jika tisu-tisu yang ditampal langsung tidak jatuh, faham-faham lah yang korang sedang alami jenis kulit yang berminyak.
 5. Tetapi, jika tisu tersebut ada melekat dekat dahi dan hidung, atau didagu sahaja, maknanya korang seorang yang mempunyai jenis kulit kombinasi. Tisu-tisu yang ditampal di pipi pula akan jatuh kerana jenis pipi kulit kombinasi adalah kering.

Bila korang dah kenalpasti jenis masalah kulit, mudah lah korang nak mengenalpasti pulak SET PENJAGAAN WAJAH yang mana satu sesuai dengan kulit wajah korang.

Ratna Skincare didatangkan dengan dua jenis set, iaitu:

 1. SeraiMas Set Normal Jeragat Ratna Skincare
  • Sesuai untuk jenis kulit normal seperti masalah kulit kering, kulit kusam, berjeragat, sunburn dan juga berminyak yang tidak ketara dan kurang berjerawat (kulit kombinasi)
  • Membantu menghilangkan parut jerawat dan bintik-bintik hitam
  • Terdapat 4 item iaitu Sabun Whitening & Moisturizer, Serum Ratna Skincare, Natural Perfection Cream dan Night Cream
  • Mengandungi 100% bahan organik
  • Tiada campuran bahan merbahaya
  • Berbau herba – sesuai untuk alergik bau
 1. SeraiMas Set Sensitif Berminyak Ratna Skincare
  • Khas untuk jenis kulit berminyak dan kulit kombinasi yang berjerawat.
  • Sesuai untuk yang ada masalah jerawat yang kronik, berminyak yang teruk dan masalah whitehead dan blackhead yang ketara.
  • Tahan selama 2 – 3 bulan bergantung kepada cara penggunaan individu
  • Sekiranya wajah sudah semakin sihat dan cantik, boleh bertukar kepada set Normal Jeragat untuk mengekalkan kelembapan wajah dan kecantikan wajah.
  • Terdapat 4 item didalam sebuah kotak iaitu Sabun Acne & Oily, Serum Ratna Skincare, Pink Perfection Cream dan Night Cream
  • Mengandungi 100% bahan organik
  • Tiada campuran bahan merbahaya
  • Berbau herba – sesuai untuk alergik bau

Kedua-dua jenis set Ratna Skincare ini lebih cepat kesannya apabila menggunakan sekali bersama Toner Ratna Skincare. Tiada dijual didalam set.

Selepas itu, korang kenalah mengikut langkah demi langkah penjagaan wajah menggunakan produk penjagaan wajah yang telah dipilih berdasarkan kesesuaian kulit.

Untuk pengetahuan semua, pembelian Ratna Skincare atau mana-mana produk kesihatan SeraiMas HQ berjumlah RM50 keatas, melayakkan korang menang hadiah utama sebuah kereta berjenama Toyota C-HR tau! Kempen ini diberi nama Kempen Kereta Untuk Abah. Penyertaan terbuka oleh semua pembeli & pengguna mana-mana produk kesihatan dan kecantikan SeraiMas Herbs.

Namun! Kempen #KeretaUntukAbah ini akan berakhir tidak lama lagi!! Tinggal 2 hari sahaja lagi kempen ini akan tamat! Tekan link dibawah untuk mendapatkan maklumat lanjut:

Cara-cara memenangi hadiah utama Toyota C-HR #KeretaUntukAbah

Semoga dengan hanya menggunakan set penjagaan wajah Ratna Skincare ini mampu menjadikan wajah kembali muda, sihat dan  cantik sebelum korang reunion bersama rakan-rakan lama korang!

Selamat mencuba!

Sorry, the comment form is closed at this time.