fbpx

SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

3 SEBAB KENAPA HATI MERTUA, TAK TERPIKAT DENGAN MENANTU

Selalu kan kita dengar menantu mesti tak sebulu dengan mertua atau sebaliknya. Bukan dalam drama melayu sahaja, tapi dalam kehidupan sebenar juga masih ada berlaku situasi sebegini.

Walaupun sudah lama berkahwin dan menjadi menantu bertahun- tahun tetapi mertua masih tidak berkenan dengan menantunya itu.

Sudah macam – macam cara menantu ini buat untuk mertuanya itu, tetapi masih tidak jalan sampaikan menantu berasa putus asa.

Terdapat beberapa tips untuk menantu memikat hati mertua seperti

  • Menjaga hubungan baik antara satu sama lain

Contohnya rajin menziarahi mereka dan bertanyakan khabar selalu. Menantu juga perlu memberi layanan yang sama rata dan adil kepada mertua seperti memberi layanan yang sama macam ibu bapa sendiri.

  • Mengambil berat tentang mereka

Seperti mengambil tahu kesihatan mertua dan menjaga makan & minum. Sekiranya mertua tidak sihat atau pun telah uzur, sebagai menantu boleh mencari alternatif dengan membawa mereka ke hospital atau tempat- tempat perubatan.

  • Jangan terlampau berkira 

Apabila dengan mertua ni sebagai menantu perlulah ikhlas memberi tanpa mengharapkan balasan apa apa dari mereka.

Apa kata, menantu hadiahkan kepada mertua dengan makanan kesihatan yang berasakan makanan sunnah untuk mereka seperti SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen yang diekstrak daripada 23 Raja Herba. Mana tahu dengan SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen dapat membuat hati mertua anda terpikat.

Anda dapat sesuatu dari sharing ini tak??

Komen ‘Saya Nak’ untuk dapatkan sachet JHG secara percuma, nanti admin kami akan reply.

Kalau anda terlepas Live Hidayah Talk by DaiWan boleh klik link di bawah..

Selamat Menonton

p/s Jangan lepaskan peluang Hidayah Talk by DaiWan yang berlangsung secara Live setiap hari Rabu, pukul 9 malam kalau anda tak nak lepas info- info terkini dari SeraiMas HQ jom follow sekarang.

Sorry, the comment form is closed at this time.