SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

JANGAN TINGGALKAN IBU AYAH, BILA DIA DAH TUA DAN SAKIT

Kerisauan anak – anak terhadap kesihatan ibu ayah mereka di kampung yang membuatkan anak- anak tersebut susah hati. Siapa je tak susah hati apabila mendapat berita orang tua tidak sihat, tetapi kekangan masa juga menjadi salah faktor anak – anak tidak dapat pulang ke kampung dengan segera.

Walaupun ramai dalam kalangan ibu ayah sedar betapa tingginya kedudukan ibu ayah dalam kehidupan, tetapi masih ramai lagi dalam kalangan anak-anak masa kini yang mengambil sikap tidak peduli terhadap kebajikan dan kesihatan orang tua masing-masing.

Terdapat 5 tips untuk melihat Ibu Ayah Sihat, di samping anak berasa gembira seperti

  • Beri perhatian kepada Ibu Ayah

Contohnya, kalau ibu ayah sakit kita sebagai anak pergi melawat dan balik ke kampung, jangan tidak balik langsung untuk jenguk mereka.

  • Bersiar – siar dengan Ibu Ayah

Membawa ibu ayah pergi bercuti, tidak kiralah sama ada dekat atau jauh, selain dapat mengeratkan  hubungan yang baik antara anak dan ibu ayah

  • Bercerita kepada Ibu Ayah

Tidak menyorokkan sesuatu kepada ibu ayah , sekiranya mempunyai masalah lebih baik bercerita dan kongsi masalah tersebut kepada ibu ayah.

  • Memudahkan urusan Ibu Ayah

Menjaga kebajikan ibu ayah seperti memastikan keperluan ibu ayah cukup contohnya duit belanja, barang-barang dapur, dan juga barang- barang keperluan.

  • Menjaga kesihatan

Tugas seorang anak, adalah untuk menjaga kesihatan ibu ayah contohnya mengambil berat kesihatan ibu ayah dengan membawa mereka ke kinik atau ke hospital. Selain itu, memantau kesihatan dari segi pemakanan dengan menyediakan alternatif untuk ibu ayah supaya mereka dapat beribadah dan kembali kuat & bertenaga dalam aktiviti seharian.

Oleh yang demikian, semasa ibu ayah masih berada bersama-sama kita di dunia ini, anak-anak perlulah mengambil tindakan segera agar kehidupan
ibu ayah akan mendapat keberkatan.

Apa kata, kita sebagai anak, membelikan bu ayah mereka dengan makanan kesihatan yang berasaskan makanan sunnah seperti SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen yang diekstrak daripada 23 Raja Herba.

Anda dapat sesuatu dari sharing ini tak??

Komen ‘Saya Nak’ untuk dapatkan sachet JHG secara percuma, nanti admin kami akan reply.

Kalau anda terlepas Live Hidayah Talk by Daiwan boleh klik link di bawah..

Selamat Menonton semua

Sorry, the comment form is closed at this time.