SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

Makanan sunnah dan herba Produk kesihatan dan kecantikan

PENYAKIT BUKAN UNTUK DIWARISI

Betul. ‘Penyakit Bukan Untuk Diwarisi’. Tetapi, ramai sahaja keturunan yang mewarisi penyakit nenek moyang mereka.

Antaranya, penyakit asma, kencing manis dan darah tinggi. Tahukah anda, mengapa terdapat penyakit yang terpaksa diwarisi sesetengah orang? Mengapa ia boleh terjadi?

Ia disebabkan oleh gen-gen daripada ayah, ibu, nenek atau atuk atau sesiapa sahaja yang mempunyai darah daging yang sama turut berada sama kepada kita yang lahir daripada susur keluarga yang sama.

Sebenarnya, penyakit keturunan ini boleh dikurangkan, namun agak mustahil untuk dihapuskan. Kerana, dalam setiap tubuh manusia yang berketurunan penyakit sama ada penyakit merbahaya ataupun tidak, sudahpun mempunyai sejenis gen penyakit tersebut. Sama ada ia aktif menjadi penyakit, atau ia hanya sekadar ‘menumpang’ sahaja didalam tubuh badan kita.

apa itu nutrigenomik

Apa yang dimaksudkan dengan “menumpang”?

Gen penyakit itu menumpang dan tidak munculkan diri sebagai penyakit mungkin kerana gaya hidup seseorang itu seimbang dan cara pemakanannya dijaga rapi.

Oleh itu, benarlah yang sebenarnya, faktor pemakanan ini adalah penyumbang utama kepada penyakit yang merbahaya. Gaya hidup yang sihat pulak boleh menjadikan kehidupan seseorang itu lebih stabil dan dihindari daripada penyakit yang digeruni. Jika Allah, izinkan.

Untuk keterangan lanjut, jom kita saksikan perkongsian video daripada Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Pn. Marlinda Jasrizal yang telah bersiaran pada siaran RTM TV1 Selamat Pagi Malaysia (Seri Nadi Pagi) tentang topik ‘Penyakit Bukan Untuk Diwarisi.’

Pemakanan yang sihat boleh juga disokong oleh makanan tambahan daripada makanan sunnah dan herba yang dipilih secara eksklusif untuk menjadikan sesebuah makanan tambahan tersebut lebih berkhasiat dan mampu membantu setiap masalah kesihatan khalayak ramai.

Antaranya dengan penggunaan SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen yang terdiri daripada 23 jenis Raja Herba seperti dong qui, senduduk putih, mahkota dewa, mengkudu dan teja lawang yang digabungi pula dengan makanan sunnah seperti madu, kurma, kismi dan delima menjadikan SeraiMas Hidayah Gold sejenis makanan tambahan yang telah banyak membantu pelbagai masalah kesihatan seperti mengurangkan penyakit asma, mengurangkan masalah darah tinggi dan menjadikan warga emas lebih cergas untuk beramal.

Jom layari Facebook SeraiMas HQ untuk dapatkan pelbagai tips kesihatan yang akan dikongsikan hampir setiap hari. Tekan sahaja FB SeraiMas HQ.

SeraiMas, Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.