SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

NAK KELUAR RUMAH PUN IKUT SOP

Covid dah mengubah cara hidup manusia 360 darjah dan kini masyarakat lebih peka menjaga kebersihan dan kesihatan diri dan keluarga.

PKP hampir seluruh negeri, apa yang patut kita buat adalah wajib menjaga kesihatan sendiri dan el

Ada beberapa cara yang boleh anda lakukan bagi memastikan kesihatan diri sendiri serta orang tersayang terjaga.

1. Jangan panik

Orang ramai dinasihatkan untuk kekal tenang. Orang ramai juga dinasihatkan agar menggunakan topeng muka jika dalam keadaan tidak sihat, basuh tangan dengan cara yang betul .

2. Basuh tangan dengan cara yang betul

Penggunaan sabun anti-bakteria dan sabun berasaskan alkohol amat disarankan. Menasihatkan agar orang ramai mencuci tangan mereka selepas menggunakan atau menyentuh sesuatu barangan yang turut disentuh orang ramai.Membasuh tangan dengan cara yang betul adalah dengan melakukan lapan langkah dan mencuci selama 30 saat dengan sabun yang betul.

3. Memilih makanan yang tinggi imunisasi

Sedar atau tidak,betapa pentingnya peranan antibodi dalam tubuh kita. Dengan mengambil sumber makanan tertentu dalam diet boleh menambah antibodi dan menguatkan tindak balas imun seseorang.

Jadi ikhtiar terbaik untuk melawan COVID-19 ini adalah mengamalkan pemakanan dan cara hidup yang sihat seterusnya menguatkan antibodi.

Makanan yang baik dan berkhasiat membantu dalam sistem imunisasi anda. Salah satu kebaikan Kurma mempunyai antioksida, vitamin, dan tenaga untuk mempertahankan imunisasi badan anda seperti

✅Meningkatkan tenaga & stamina
✅Menghilangkan kelesuan dan keletihan
✅Meningkatkan sistem imunisasi badan

PERINGATAN❗️

Pengambilan makanan yang baik penentu kesihatan anda.. “ Diri Anda Ialah Apa Yang Anda Makan ”. Jika sayang akan diri sendiri, mesti kita akan memilih untuk makan yang baik-baik sahaja kan. Makanan yang seimbang kurangkan risiko penyakiy berbahaya.

Musim PKPB adalah masa yang paling sesuai untuk membetulkan semula corak pengambilan makanan harian kita.

Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas boleh dapatkan di Rx farmasi, Caring pharmacy dan seluruh toko-toko jamu di Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

SeraiMas juga tidak ketinggalan memberikan makanan kesihatan semulajadi kepada anda seperti pengambilan SeraiMas Kurma Hidayah Plus

Sorry, the comment form is closed at this time.