SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI

Benar.

Dalam banyak-banyak hal didunia ini, jika dicegah daripada awal adalah lebih baik dan tenang daripada hadap dan terpaksa untuk mengatasi kesakitannya.

Begitu juga seperti kesihatan sejagat. Kesedaran awal dalam diri setiap manusia itu kurang berbanding mereka yang sudah terkena pelbagai penyakit yang merbahaya. Ada yang sehingga maut akibat terpaksa berhadapan dengan penyakit bahaya.

Namun, tidak seperti Sharifah Kassim yang menetap di Chemor, Perak. Walaupun hampir memasuki usia 60-an, Sharifah langsung tidak menghidap penyakit-penyakit koman yang sering warga seusia dengannya hidapi, iaitu kencing manis, darah tinggi atau sakit jantung sekalipun.

Amalan utama yang dia tekankan dalam hidupnya adalah, menepati masa. Sharifah sentiasa akan bangun awal pagi sebelum Subuh dan membersihkan dirinya, sebeluma dia meminum sesudu SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen menggunakan sudu plastik.

Kemudian, dia akan menjalani harinya dengan bertenaga. Sharifah seorang surirumah yang membuat dua kerja sambilan. Iaitu mengambil upah menjahit pakaian dan mengajar anak-anak kejiranannya mengaji. Kedua-dua aktiviti ini sangat memerlukannya untuk terus segar dan ‘on time’ dalam melakukan pekerjaan.

Dengan mengamalkan konsep ‘Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati’, Sharifah Kassim segera mencari makanan tambahan untuk dalaman dirinya supaya dia tidak mudah terkena jangkitan penyakit yang mudah hadir apatah lagi Sharifah mengajar anak-anak mengaji.

Kehadiran anak-anak mengaji adakalanya dalam keadaan tidak sihat seperti batuk-batuk, selsema dan demam. Ada masa Sharifah terasa gatal ditekak, namun selepas dia meminum sesuduh SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen, rasa nak batuk itu semakin berkurangan!

Ini kisah benar!

Apa kata jom kita saksikan siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) yang disiarkan di saluran RTM TV1 pada 15 Mac 2019 tentang bagaimanakah Sharifah Kassim yang menggunakan SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen telah setia mengamalkan produk kesihatan SeraiMas ini sejak 4 tahun yang lalu.

Katanya, “apabila kita percayakan produk keluaran Malaysia, terutama kita melihat kawasan periklanannya berdekatan dengan kawasan kita membesar, insha Allah, produk itu akan memberikan manfaat yang baik kepada tubuh badan kita. Percayakan produk Melayu yang telah mendapat pengiktirafan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Halal, Jakim. Pastinya, berkesan dan memuaskan.”

Ingin ketahui lebih lanjut tentang SeraiMas Hidayah Gold? Tekan website kami disini:

SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen

Cara pengambilan:

✅ Diminum sebelum makan
✅ Goncang dahulu sebelum diminum
✅ Gunakan sudu plastik besar
✅ Minum 2 kali sehari sebelum makan pagi/makan tengahari dan sebelum makan malam
✅ Perbanyakkan minum air masak

Dapatkan KOMBO sempena Hidayah Talk by Da’i Wan yang sedang berlangsung di FB SeraiMas HQ hanya gabungan dua set SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen dan Losyen Terapi Anggun hanya berharga RM100 sahaja!

SeraiMas,
Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.