SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

[MASIH RELEVEN KE?]INSPIRASI SEORANG WANITA BERMULA DARI DALAMAN

Jika kita lihat golongan berusia seperti nenek moyang kita yang masih sihat sehingga kini berbanding golongan muda, mesti sedikit rasa tercabar. Apabila mendekati golongan berusia sedikit sebanyak dapat juga tips daripada mereka yang boleh dijadikan kegunaan dalam kehidupan harian terutama sebagai seorang wanita.

Kenapa seorang wanita perlu menjaga kesihatan lebih daripada seorang lelaki? Lelaki tak perlu menjaga kesihatan ke?

Menurut laporan keseluruhan Statistik Kesihatan Dunia tahun 2019, jangka hayat wanita adalah lebih lama berbanding lelaki di seluruh dunia, jadi wanita perlu lebih peka menjaga tahap kesihatan mereka terutama penjagaan dalaman.

Kini, ternyata zaman nenek moyang kita dah amalkan makan jamu dari dulu lagi dan salah satu sebabnya adalah untuk merawat masalah dalaman. Kebanyakkan mereka zaman dahulu beranak ramai dan bersalin secara normal di samping menggunakan perkhidmatan bidan .

Bezanya, jamu zaman dahulu buat sendiri dan rasanya lagi pahit dan kelat jika nak dibandingkan dengan minuman jamu sekarang lebih lebih mudah, senang dan cepat untuk diamalkan dan tiada ada alasan lagi untuk menjaga dalaman..

.

6 RAHSIA RAMUAN KESIHATAN WANITA SECARA SEMULAJADI UTK PENJAGAAN DALAMAN 

#Kacip fatimah

#Manjakani

#Akar serapat

#Halia

#Buah pinang

#Kunyit

Pelbagai khasiat semulajadi yang ada di sekeliling kita sebenarnya tapi  jarang di ambil tahu untuk golongan muda sekarang.

 

Untuk yang sedang membaca artikel ni, nak tahu bagaimana nak dapatkan rangkaian produk Seraimas boleh mengunjugi seluruh toko-toko jamu di seluruh Malaysia dan Caring farmasi

Atau

Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee

 

SeraiMas,

Raja Segala Herba

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.