SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

LAPANG DADA, LELAH TIADA

Kebanyakan rakyat Malaysia semua kenal dengan sejenis penyakit yang tidak asing lagi iaitu asma ataupun semput. Golongan usia yang mudah mendapatkan penyakit asma ini sebenarnya tidak mengenal usia sama ada golongan bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa dan orang tua.

Namun, penyiksaan yang dialami golongan kecil dan tua ini berbeza. Kepada golongan kanak-kanak yang sedang mengalami penyakit asma, keadaan mereka agak kritikal dan sukar untuk dijaga. Ini kerana, mereka masih kecil dan kurang mengetahui cara untuk mengendalikan pernafasan mereka sendiri.

Daripada sini, kita sudah nampak siapa sepatutnya yang patut lebih ambil berat dan lebih prihatin terhadap suspek yang mengalami masalah lelah ini. Tidak lain dan tidak bukan semestinya orang dewasa seperti ibubapa.

Keprihatinan ibubapa dalam kesihatan anak sangatlah membantu menjurus kearah manakah kesihatan anak-anak mereka apabila besar nanti. Adakah semakin elok, ataupun semakin parah?

Oleh itu, kepada ibubapa yang mempunyai anak yang mengalami penyakit lelah atau asma, diseru kalian semua supaya berusaha mencari jalan dalam membantu mengurangkan penyiksaan anak-anak dalam menjalani kehidupan mereka kerana mereka masih kecil dan lumrah kanak-kanak ini ialah mereka gemar bermain tidak kira masa.

Berlainan pula dengan pengidap asma bagi mereka yang sudah berusia. Mereka matang dalam menjaga diri sendiri dan sudah tahu untuk memilih yang mana baik dan yang mana buruk untuk kesan tubuh badan mereka.

Seperti testimoni berjaya kita, Mistiyati, yang berusia 44 tahun, telah menggunakan produk kesihatan SeraiMas Kurma Hidayah selama 10 tahun. Dulu, Mistiyati sangat alah dengan bulu kucing dan habuk sehingga menyebabkan lelahnya datang menyerang. Kini, Alhamdulillah, dengan keizinan Allah SWT, dengan amalan Mistiyati menggunakan produk kesihatan SeraiMas Kurma Hidayah, penyakit alah dan lelah yang mengganggu hidupnya kini sudah tiada.

Bagaimanakah mereka berjumpa dengan produk kesihatan SeraiMas Herbs dan apakah perasaan mereka saat pertama kali menggunakan produk SeraiMas Kurma Hidayah?

Mari kita saksikan didalam sedutan siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) yang telah berlangsung pada 15 Februari 2019, Jumaat yang lalu.

SeraiMas, Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.