SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

JANGAN TINGGALKAN PADA BULAN PUASA JIKA ANDA TAK NAK AMBIL TAHU LANGSUNG KEBAIKANNYA

Biasanya nak dekat-dekat puasa ni rajin kita nampak iklan dan dengar radio sana sini tentang Kurma, dan dah menjadi kebiasaan setiap isi rumah.

Rugi betul siapa yang tak suka makan kurma ni. Sekarang macam-macam jenis kurma ada kat pasaran. Dari harga rendah sehingga harga mampu milik. Banyak khasiat kurma ni lagi-lagi dalam kesihatan.

3 sebab Kurma tak baik jika tak ambil. Kurma saja cukup saat berbuka puasa dari tak ambil langsung.

#Melancarkanpembuangan

  • Kurma merupakan sumber serat yang baik untuk tubuh kita terutama bagi saluran pencernaan dan mencegah masalah sembelit. Kajian mendapati, individu yang makan tujuh biji kurma setiap hari akan membuang air besar secara teratur.

#KayaSerat

  • Serat yang terdapat pada kurma bermanfaat mengontrol kadar gula dalam darah. Selain itu kurma juga mengandung indeks glikemik rendah sehingga kadar gula tak melonjak drastis saat dikonsumsi.

#MenambahkanTenaga

  • Buah kurma dipercayai mampu membekalkan tenaga dengan cepat untuk tubuh. Ia mempunyai vitamin C yang boleh membekalkan tenaga.

Esok bermulah puasa bagi kita semua, dan SeraiMas ingin mengucapkan Selamat Menyambut Ramadan Al-Mubarak kepada semua umat Islam.

Scan dulu baru beli untuk mengelakkan daripada produk tiruan dan dapatkan rangkaian produk Seraimas di Rx Farmasi, Caring pharmacy, dan toko-toko jamu dan di seluruh Malaysia atau sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.