SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

IBU TAK SIHAT, SEMUA BENDA TAK JADI

Rumah yang selesa, tenang dan teratur kebanyakannya pasti akan ada seseorang yang menguruskannya dari pagi sehinggalah kemalam. Jika pasangan suami isteri itu bekerja, sudah tentu amah yang dibayar untuk menguruskan rumah dan anak-anak. Jika pula suami sahaja yang bekerja, sudah tentu isteri mengambil tanggungjawab menjaga keamanan rumah, dan malam pula akan dibantu oleh suami tersayang. Namun, jika suaminya tiada.. bagaimanakah keadaan si isteri dengan anak-anak yang masih kecil untuk meneruskan kehidupan mereka?

Sumber : Google

Bayangkan.. ibu yang dulunya gagah dan sihat mampu menjaga anak-anak yang masih kecil sambil membuat pekerjaan sambilan, tiba-tiba ibu jatuh sakit.. bagaimanakah agaknya keadaan rumah ketika itu? Macam mana pula dengan anak-anak yang masih memerlukan kasih sayang dan perhatian yang sepenuhnya daripada ibu mereka?

Semestinya ibu yang tidak sihat itu terpaksa menggagahkan juga diri mereka untuk menguruskan anak-anak. Ibu tunggal tiada tempat mengadu. Semua perkara terpaksa ditanggung sendiri terpaksalah perasaan mereka.

Jadi, kepada ibu-ibu diluar sana, tolonglah jaga kesihatan tubuh badan kerana bila ibu tidak sihat, semua benda tak jadi. Sentiasa amalkan gaya kehidupan yang sihat dan pemakanan yang betul seperti perbanyakkan amalan sunnah.

Amalan sunnah dari segi Islamik memang sangat-sangat membantu. Sama ada dari segi amalan pemakanan atau kehidupan mengikut sunnah Rasulullah SAW. Seperti SeraiMas Kurma Hidayah yang mempunyai 13 jenis gabungan makanan sunnah seperti buah tin, madu, kurma, habbatus sauda, kismis dan lain-lain.

Untuk ibu yang tidak sihat, sangatlah elok mengamalkan produk-produk yang berasaskan makanan sunnah seperti SeraiMas Kurma Hidayah kerana ia dapat membantu membekalkan tenaga untuk ibu menguruskan rumah dengan lebih tersusun. Ibu semestinya mempunyai banyak perkara hendak dilakukan, apabila ibu mengamalkan pemakanan makanan sunnah, pastinya akan menjadikan otak ibu lebih berfungsi laju dan mudah untuk melakukan aktiviti kerana kesihatan tubuh badan memang berkait rapat dengan cara pemakanan.

Mari kita saksikan seorang ibu tunggal sepenuh masa yang mempunyai anak kecil seramai dua orang yang menguruskan rumah tanpa suami disisi.. bagaimanakah caranya beliau tabah hidup seorang diri.. Saksikan sedutan Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) yang bersiaran di siaran TV1.

Berminat untuk mengubah cara hidup kepada yang lebih baik, segera hubungi hotline kami di:

SeraiMas HQ

Ingat!

SeraiMas, Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.