SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

DILARANG DEGIL KALAU NAK SIHAT

Biasa sangat kita tujukan perkataan ‘degil’ ini kepada kanak-kanak, bukan? Kerana kanak-kanak sukar untuk dididik dan mereka ada akal dan gerakan mereka sendiri. Kita sebagai orang dewasa, akan lebih fokus dalam memerhati dan mengawal tindak tanduk anak-anak kecil kita tidak kira sama ada anak sendiri, ataupun adik beradik kecil.

Namun, bagaimana dengan ‘degil’ untuk orang dewasa?

Orang dewasa memang sudah mempunyai akal dan mampu berfikir mana yang baik dan mana yang buruk dalam kehidupan. Tetapi, sikap orang dewasa tentang ‘degil’nya untuk sihat ini, memang banyak berlaku dan tidak dapat dinafikan lagi.

Seperti testimoni berjaya kita yang mempunyai masalah sakit saraf kaki sehingga menyebabkan dia tidak boleh lagi memakai kasut tumit tinggi ke majlis-majlis perkahwinan. Perasaannya ketika itu, sangatlah sedih dan rasa tidak seronok langsung untuk menghadiri majlis perkahwinan, kerana dia terpaksa memakai kasut biasa disebabkan kakinya yang sudah sakit.

Disebabkan rasa sedih dan tidak puas menghadiri majlis perkahwinan dengan hanya memakai kasut biasa menyebabkan testimoni yang dikenali sebagai Roslina Bt Idris, 61 tahun yang menetap di Bidor, Perak akhirnya mengambil keputusan untuk mencuba produk kesihatan SeraiMas Kurma Hidayah yang mampu melegakan sakit sendi kaki dan sengal-sengal badan.

Walaupun dengan penggunaan satu botol itu tidak berapa memberi kesan, Roslina tetap terus dan terus mencuba sehinggalah berbotol-botol digunakannya, dan kini, Alhamdulillah, Roslina sudah berjaya mengembalikan kekuatan kaki dan lututnya untuk dia menyarung kasut tumit tingginya dan berjalan dengan penuh gaya ke majlis-majlis orang.

Sikap Roslina mencuba dan mencuba produk kesihatan SeraiMas Kurma Hidayah melambangkan yang dia bukan seorang yang degil untuk terus konsisten mengamalkan SeraiMas Kurma Hidayah ini. Dia percaya, produk yang diperbuat daripada makanan sunnah seperti kurma, buah tin, delima, kismis dan madu ini akan memberi kesan yang baik kepada empunya tubuh badan yang mengamalkannya.

Terdapat lagi dua testimoni yang berjaya menggunakan SeraiMas Kurma Hidayah yang akhirnya berjaya menjadikan diri mereka lebih bertenaga dan sihat daripada penyakit yang mereka alami. Jika ingin lhat lebih lanjut, saksikan video siaran Selamat Pagi Malaysia (SPM) yang disiarkan di siaran RTM TV1 pada Jumaat yang lepas.

Ingin melihat banyak lagi testimoni SeraiMas Kurma Hidayah yang telah berjaya sihat dan cergas dan menjalani kehidupan mereka dengan lebih gembira? Tekan link dibawah:

[Testimoni SeraiMas Kurma Hidayah]

SeraiMas,

Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.