SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Ratna Skincare

SELAMAT hari raya Aidiladha. Semoga segala amalan korban yang kita sertai diterima Allah s.w.t. Setiap kali datang Aidiladha kita akan mengulangi cerita mengenai pengorbanan. Memang kena ulang, sebab kita masih kedekut berkorban. Kita lebih banyak menerima dari memberi, kita lebih senang diperhati daripada memerhati, kita lebih seronok dihormati dan amat lokek menghormati.   Cerita korban kali ini, sis suka menekankan mengenai pengorbanan Siti Hajar yang kadangkala terlepas pandang di sebalik cerita kehebatan pengorbanan Nabi Allah Ibrahim dan anaknya Ismail.   Mari kita kenali siapa Siti Hajar dan kehebatannya. Siti Hajar tidak lahir dari keluarga bangsawan, bukan juga dari keluarga ternama, malah hanya seorang wanita hamba sebelum Nabi Ibrahim a.s memperisterikannya. Siti Hajar seorang wanita luar biasa kerana beliau berhadapan dengan pelbagai musibah besar merdeka sehinggakan Allah s.w.t memberi penghormatan tinggi kepadanya sebagai peneroka bumi Makkah dan insan yang menemui telaga air zam-zam sumber air

Kecoh pasal Timbang kilo.. Ada buat reseach tak? Pinjam 2 Minit untuk korang BACA NI! . Korang boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah korang semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik,ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate! Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu,jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia? . Once korang stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini

Pernah dengar mengenai skin bleaching? Yes, yang buat kulit jadi putih melepak macam mayat tu! Hydroquinone hakikatnya bukan je jadikan kulit putih - tapi boleh merosakkan kulit dan saraf kita! Ia berfungsi dengan mengurangkan penghasilan pigmentasi pada kulit supaya kawasan tersebut tidak gelap. Namun, penggunaan yang banyak & berterusan menjadikan kulit tidak langsung menghasilkan pigmentasi. Malah, lebih teruk lagi dapat mengakibatkan vitiligo (sopak) dan membuatkan kulit terlalu sensitif pada cahaya matahari. Selain itu Hydroquinone juga akan menyahaktifkan sel melanocyte kulit anda dan menyebabkan kulit anda terdedah dengan sinaran UV. Kulit akan terbakar ringan, rasa seperti menyengat, kemerahan-merahan, dan berlaku kekeringan. Jika mana-mana kesan ini berterusan atau bertambah teruk. Langsung ia membuatkan kulit terdedah tinggi pada kanser kulit. Malahan, pakar kulit menegah sekerasnya penggunaan Hydroquinone dalam skincare kerana bahan beracun ni mudah masuk ke saluran darah dan merosakkan hati serta buah pinggang seseorang!   Bahaya kan ? Anda semua haruslah menji

[ KINI DIBUKA ] - " OFFER SEMPENA 'CELEBRATION OF RATNASISTA' DGN PTONGAN HRGA DARI 17 APRIL SEHINGGA 30 APRIL 2018 " . . " Terkejut Min..seriuslah Min? Camne sya nk dpatkn Set Ratna Skincare ni? " . . Serius korng nk tahu? . . Baca smpai abes.. . . Min nak share apa yang best tentang RATNA SKINCARE yg bkl buatkan uol pasti jatuh hati. . . ✔️Ratna Skincare diperbuat 100% daripada herba dan bahan semula jadi sudah pasti dapat membantu korang utk tampil cantik dengan cara yg selamat. . ✔️Tidak menjanjikan pakai sehari dua muka dah cantik tp Ratna Skincare memastikan semua masalah kulit dapat diselesaikan dan membantu korang utk tampil lebih yakin. . ✔️Ratna Skincare juga di sahkan HALAL oleh JAKIM dan mendapat kelulusan dari KKM. . . So korang kat luar tu tak perlu lg nak rasa ragu untuk menggunakannya. Yang penting gunakan secara istiqomah dan in sha Allah korang akan dapat kulit yang SIHAT. 😁 . . “Menarik..Min memang menyentuh hati