SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

AZAM BARU 2019 – SIHAT, BERTENAGA DAN BAHAGIA

Tahun yang baru semestinya hadir dengan azam yang baru. Pengalaman manis atau pahit yang lama kita jadikan peringatan dan kenangan yang membuatkan kita semakin faham tentang erti kehidupan.

Siapa disini yang masih mahu kenangan lama berulang lagi pada tahun baru 2019 ?

Bayangkan, semasa tahun 2018 yang lalu kita sering jatuh sakit. Jika bukan kita sendiri pun yang terkena, lihat ibu atau orang terdekat yang seringkali sakit-sakit badan, stress, migrain, selsema, batuk, demam dan sebagainya sehingga menyebabkan mereka seringkali mengadu kesakitan, ulang alik ke klinik/hospital dan sentiasa mengeluh sepanjang masa.

 

Masihkah ada yang mahu ulangi lagi pengalaman itu ?

Itulah apa yang dirasai seorang surirumah yang menjadi pengasuh anak-anak asuhan dirumahnya. Menjadi surirumah sahaja sudah mempunyai banyak tanggungjawab yang perlu dibereskan. Ditambah dengan kerja sambilan sebagai pengasuh anak-anak kecil, makin bertambah-tambah tanggungjawab dan tugasan yang hendak diselesaikan. Masa juga menjadi lebih banyak dihabiskan dengan tugasan. Tiada masa untuk berehat dan berfikir tentang diri sendiri.

Surirumah, isteri dan ibu bukanlah orang gaji, bukan juga robot untuk melakukan segala tugasan dirumah tanpa ada rasa perasaan dan rasa penat lelah. Kesihatan, pemakanan dan hati mereka perlu dijaga dengan baik. Kita sebagai anak atau suami perlulah hargai setiap usaha mereka dalam menguruskan kita dirumah. Kepenatan surirumah yang bekerja ini tidak akan terlihat oleh kita yang hanya pulang kerumah pada waktu petang dan malam..

Pengasuh yang diceritakan disini ialah Pn. Erniza, 45 tahun yang menetap di Pahang. Menjadi surirumah dan mengasuh anak-anak kecil menyebabkan Pn. Erniza sering diserang sakit kepala. Banyak perkara perlu difikirkan, disusun atur, dan dilengkapkan dalam waktu yang sama. Bercampur dengan suara tangisan dan jeritan anak-anak asuhan lagi menyebabkan Pn. Erniza kerap pening sehingga mengadu kepada suami dimalam hari.

Faktor sakit kepala itu disebabkan daripada peningkatan darah dan kolesterol. Kedua-dua penyakit ini telah menyebabkan sakit kepala yang kerap dan jika berlarutan, seseorang itu boleh terkena strok atau terkena serangan jantung. Selain daripada itu, sakit kepala yang kerap boleh menyebabkan pelbagai penyakit serius yang merbahayakan nyawa seseorang itu terjadi seperti pendarahan, barah otak dan tumor.

Related image

Sumber : Google

Akibat tidak tahan dengan kesakitan yang sering kali dialaminya itu, Pn. Erniza bertekad untuk mencuba SeraiMas Hidayah Gold yang secara kebetulan dilihatnya pada siaran Wanita Hari Ini (TV3). Dengan segala kelulusan yang telah diberikan daripada pihak berwajib untuk produk-produk rangkaian SeraiMas menyebabkan Pn. Erniza yakin dan tiada rasa ragu-ragu untuk mencuba produk kesihatan SeraiMas Hidayah Gold yang berasaskan herba dan makanan sunnah ini.

Akhirnya, hanya dalam 4 bulan penggunaan SeraiMas Hidayah Gold, segala kesakitan yang membelenggu hidupnya pada tahun 2018 yang lalu seperti sakit kepala, darah dan kolesterol yang tinggi dapat diatasi hanya dengan konsisten menggunakan SeraiMas Hidayah Gold.

Ternyata, dengan 23 Raja Herba yang diadun didalam sebuah botol telah menenangkan jiwa Pn. Erniza daripada rasa sakit kepala yang berlarutan. Dia kini boleh menjaga anak-anak asuhan tanpa rasa sakit kepala, stress dan penat yang melampau. Suami Pn. Erniza turut merasai perubahan isterinya apabila dia sudah jarang mengadu sakit kepala kepadanya.

JOM kita lihat bagaimana rupa Pn. Erniza, seorang pengasuh dan surirumah yang menetap di Pahang ini di dalam siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) RTM TV1.

 

 

Ingin menjadikan tahun baru 2019 ini dengan sihat, bertenaga dan bahagia tanpa sebarang kesakitan yang telah membelenggu kehidupan kita tahun lepas ?

Klik sini : https://seraimas.my/shop/

SeraiMas,

Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.