SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

APAKAH MAKANAN UTAMA UNTUK WARGA 60 TAHUN KE ATAS ?

Sudahkah anak-anak yang duduk di bandar atau duduk berjauhan daripada mak ayah menelefon mak ayah bertanyakan khabar mak ayah di kampung ?

Bukan sahaja setakat bertanyakan khabar, tetapi mengambil tahu akan bagaimana mak ayah kita menjalani aktiviti seharian ? Adakah mak ayah kita sihat-sihat sahaja atau ada terjatuh sehingga terluka dimana-mana bahagian tubuh badan merekan pada hari itu ?

Sumber : Internet

Kebanyakan mak dirumah menjadi surirumah sepenuh masa. Ada juga sesetengah mak sekarang yang mengambil keputusan untuk mengisi masa lapang dengan membuat kerja sambilan seperti membuat tempahan kuih muih (catering).

Ayah kita pula mungkin sudah lama berpencen dan mengisi masa lapang mereka dengan mengemas kebun dibelakang rumah atau membuat kerja sambilan seperti memandu teksi. Pada zaman kini, kerja sambilan itu tidak mustahil dilakukan sama ada yang menetap di bandar ataupun dikampung.

 

Sumber : Internet

Betapa tabahnya hati mak ayah kita yang masih lagi mencari wang untuk menyara kehidupan mereka berdua dirumah sementara menunggu anak-anak menghulurkan sedikit wang untuk mereka pada setiap bulan, bukan ?

Atas ketabahan hati dan tenaga tua mereka itu, apakah yang dilakukan anak-anak untuk menghargai segala titik peluh mereka ?

Ayuhlah kita rajinkan diri pulang ke kampung dan menjenguk mereka dirumah. Kepulangan kita bukan sahaja boleh menggembirakan hati mereka, malah meringankan kerinduan yang mereka lalui sehari-harian.

Tetapi anak-anak selalu kena prihatin, mak ayah dirumah menunggu kepulangan anak-anaknya bukan hanya sekadar menunggu sesusuk tubuh hadir didalam rumah mereka, mak ayah kita juga pastinya menanti sebarang pemberian untuk mereka.

JOM kita hadiahkan mereka makanan kesihatan yang berasaskan makanan sunnah untuk mak ayah kita iaitu SeraiMas Hidayah Gold yang diekstrak daripada 23 Raja Segala Herba antaranya mengkudu, cengkih, kunyit, mahkota dewa, habbatus sauda, teja lawang dan lain-lain.

Manfaat SeraiMas Hidayah Gold ini terbukti dapat menghilangkan rasa sakit sendi terutama untuk mak ayah yang masih lagi membuat kerja sambilan dikampung dimana sakit sendi itu sering kali menyerang pada bahagian kaki hingga ke lutut.

Selain itu, SeraiMas Hidayah Gold juga mampu memberikan tenaga yang lebih untuk mak ayah kita sentiasa kekal cergas dan sihat. Siapa yang sayangkan mak ayahnya pasti ingin melihat mak ayah sihat dan ceria selalu, bukan ?

JOM kita saksikan testimoni sebenar daripada Puan Rosnah, 60 tahun yang menceritakan tentang kehidupannya sebagai surirumah sepenuh masa disamping membuat kerja sambilan sebagai catering dalam menyediakan kuih muih tempahan di LIVE Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) di siaran RTM TV1 yang telah berlangsung pada 28/12/2018 – Jumaat.

[VT 28.12.2018] –

SeraiMas,
Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.