SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

APAKAH MAKANAN UTAMA UNTUK IBU KEKAL BERTENAGA SEPANJANG HARI

Kepada suami-suami yang romantik dan bekerja keras diluar sana, sudahkah anda bertanyakan isteri anda tentang kesihatan mereka dirumah yang menjadi surirumah sepanjang hari ini?

Isteri kita bertungkus-lumus daripada sebelum azan Subuh dalam menyiapkan makanan, gosok baju kerja suami, menyiapkan sarapan, mengutip dan memasukkan pakaian kotor kedalam mesin basuh dan menyapu seluruh rumah untuk keselesaan suami dan anak-anak bersedia untuk memulakan hari.

Rumah bersih, suami dan anak-anak gembira, maka isteri yang menjadi surirumah turut berasa senang hati.

Namun, ada masa, isteri kita penat, letih, lesu kerana melayan perangai suami dan anak-anak 24 jam sehari terutamanya jika ada anak yang masih kecil. Kadang kala, isteri kita ada yang sampai terlupa nak makan untuk diri sendiri. Terutama ketika musim cuti persekolahan, anak-anak semestinya menjadi jagaan utama para ibu yang menjadi surirumah sepenuh masa. Sifat seorang ibu yang merangkap isteri dan surirumah ini sememangnya mereka akan sentiasa mementingkan orang-orang kesayangannya dahulu tidak kira dari segi pemakanan atau keselesaan.

Para suami sekalian, isteri kita adalah seorang kekasih hati dan seorang surirumah yang menyerikan rumahtangga. Namun, apakah balasan kita sebagai suami untuk membalas budi isteri kesayangan kita ?

Kita sebagai suami, tidak salah sekiranya membantu isteri dirumah dalam menyelesaikan mana-mana pekerjaan yang tidak sempat diselesaikan seperti membantu jaga anak sementara isteri menyiapkan hidangan makan malam, membantu mencuci pinggan mangkuk sementara isteri mengemas meja makan, dan mengangkat pakaian di ampaian sementara isteri sedang menyusukan anak.

Selain daripada itu, para suami juga boleh menghadiahkan isteri dengan makanan kesihatan yang boleh memberikan tenaga dan menjaga kesihatan mereka. Antaranya ialah yang berasaskan makanan sunnah seperti kurma, kismis, delima dan buah tin. Makanan-makanan sunnah seperti buah tin ini memang terbukti mempunyai 1001 rahsia penyembuhan kesihatan antaranya mampu mengurangkan penat, menjaga tekanan darah dan melindungi isteri kita daripada terkena penyakit pembunuh tersenyap dunia iaitu kanser.

Kesemua makanan sunnah itu boleh didapati didalam sebuah botol keluaran SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Raja Segala Herba iaitu produk SeraiMas Kurma Hidayah. Nama pun Kurma Hidayah, sememangnya isi kandungan utamanya adalah daripada kurma.

Khasiat buah kurma ini salah satunya mampu mengenyangkan perut. Sebab itulah disunatkan semasa membuka puasa, memakan sebiji kurma atau dalam bilangan ganjil sebelum makan makanan lain.

SeraiMas Kurma Hidayah :

SM – RM 25.90

SS – RM 29.90

Nak tahu lebih lagi tentang apakah makanan tambahan untuk surirumah kekal bertenaga sepanjang hari, JOM kita saksikan Pengasas dan Pengurus Besar SeraiMas Herbs beraksi didalam siaran Selamat Pagi Malaysia (Nadi Seri Pagi) ketika 21 Disember 2018, Jumaat.

Pembelian boleh dibuat melalui website SeraiMas HQ, tekan link ini :

https://seraimas.my/product-category/kesihatan/

 

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.