SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

[TERBUKTI] KESAN LUAR BIASA UNTUK ORANG YANG LUAR BIASA

Ramai orang beranggapan buah Kurma hanyalah makanan untuk bulan puasa sahaja. Tahukah anda? sebenarnya banyak manfaat Kurma jika ianya dijadikan makanan harian kita.

Di Malaysia, kita akan mula lihat Kurma mula dijual sebulan sebelum ramadhan di rata-rata kedai dan pasaraya, namun ramai sebenarnya dikalangan kita masih belum mengerti manfaat Kurma selain faktor mengambil keberkatan sunnah berbuka dan bersahur dengannya.

5 Manfaat Kurma kepada kesihatan dan mengapa ianya perlu djadikannya sebagai makanan yang perlu ada dalam diet seharian kita?

  • Kaya antioksidan
  • Memberi tenaga
  • Serat yang tinggi
  • Mengawal gula dalam darah
  • Sumber serat melancarkan penghadaman

Kurma bukan setakat menjadi pemanis mulut ketika berbuka puasa bersama seisi keluarga, tetapi boleh diamalkan untuk ibu hamil dan ibu lepas bersalin.Siapa sangka, khasiat Kurma memang tidak dapat dinafikan lagi khasiatnya, lagi-lagi sekarang dah ada jenis minuman Kurma yang bentuk cceair .

Jom tengok gambar apa yang kami share kat bawah

Kat mana nak dapatkan SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni? Boleh dapatkan secara walk-in di kedai-kedai jamu seluruh Malaysia, Caring pharmarcy atau pembelian atas talian terus ke SeraiMashq.

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.