SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

SERU! TENAGA WANITA

Ibu hamil tidak akan lari daripada sebarang masalah semasa kehamilan sehinggalah proses di saat ingin bersalin. Bukan setakat itu sahaja, selepas bersalin juga segelintir para ibu ni akan mengalami bebarapa penyakit yang tanpa disedari.

Kemungkinan selepas beberapa tahun bersalin, penyakit tersebut baru di ketahui atau disedari oleh ibu itu sendiri. Tetapi ia bergantung pada seseorang itu, sama ada cepat & lambat serta tidak juga terjadi pada semua wanita.

Seperti perkongsian daripada Puan Saadah yang mengalami masalah saraf dan kebas-kebas di bahagian sebelah tangan kanan selepas bersalin secara pembedahan beberapa tahun dulu. Antara masalah yang dihadapi oleh Puan Saadah selepas bersalin:

  • Pekerjaan harian beliau terbatas (limited)
  • Kekurangan tenaga disamping mengalami keletihan dan kelesuan
  • Masalah pergelangan tangan tidak boleh mengangkat atau memegang objek dengan baik
  • Mudah terjatuh apabila terpegang barang di tangan (tenaga pd tangan tidak kuat)
  • Kesan daripada Dos yg tinggi semasa bersalin (epidural)

Setelah mengamalkan Kurma Hdayah sejak tahun 2017, masalah saraf kebas dan sakit sendi yg dihadapi semakin berkurangan secara tidak langsung telah kembalikan tenaga beliau dan dapat meneruskan kembali aktiviti beliau tanpa batas.

Kini, kehidupan beliau lebih bermakna bersama seisi keluarga tercinta kerana mak ayah dan anak-anaknya juga turut mengamalkan Kurma Hidayah secara konsisten.

Kepada anda diluar sana, yg sedang mengalami masalah selepas bersalin atau khuatiri penyakit yg bakal menimpa anda suatu hari nnti, mulai hari ni kita sebagai wanita sangat perlu mementingkan kesihatan bukan hanya utk diri sendiri tapi untuk keluarga tercinta. Mana yg terlepas tengok Selamat Pagi Malaysia tempoh hari, boleh saksikan semula di link di bawah yg telah di hostkan oleh Duta SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Munna Bella dlm slot SeraiMas, Raja Segala Herba.. Selamat menonton semua..

https://bit.ly/2QmuT3y

Seraimas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.