SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

KESAN POSITIF ANTIOKSIDAN TERHADAP IBU DAN ANAK KECIL

Untuk pengetahuan semua, antioksidan adalah sebuahagen penting untuk menghalang radikal bebas yang disebarkan dalam tubuh badankita. Antioksidan ini boleh didapati daripada buah-buahan dan sayur-sayuran.

Antara buah yang mempunyai kadar agen antioksidan yang tinggi ialah kismis. Kismis boleh dijadikan sebagai kudapan atau jajan untuk kanak-kanak kerana rasanya yang manis. Kismis juga mampu menguatkan daya ingatan kanak-kanak dan membantu sistem antibodi badan.

Manis daripada buah kismis adalah manis tulen yang menyihatkan malah mampu menguatkan tulang gigi. Malah bukan itu sahaja, ia juga boleh melawan bakteria daripada merosakkan gigi anak-anak kecil anda selain daripada fungsi utamanya adalah untuk menguatkan daya pemikiran.

Apa pula kelebihan antioksidan yang terdapat didalam herba untuk golongan ibu ?

Masih juga menggunakan kismis sebagai topik utamaartikel kali ini, tetapi kali ini kismisnya adalah yang terdapat didalam SeraiMas Kurma Hidayah.

Menceritakan tentang SeraiMas Kurma Hidayah ini, telah ramai ibu mengandung yang dibantu dengan penggunaannya bermula daripada anak dalam kandungan sehinggalah melahirkan.

Antara kelebihan SeraiMas Kurma Hidayah untuk ibu mengandung :

1. Lengkap semua buah-buahan yang memberikan antioksidan terbaik untuk tumbesaran anak dalam kandungan
2. Memberikan tenaga tambahan kepada ibu mengandung
3. Imun sistem untuk bayi juga semakin meningkat
4. Mengelakkan anak terkena penyakit kuning – 90% bayi terkena penyakit kuning akibat pengambilan makanan tidak dijaga dengan baik.

Apa kata kita lihat apa Pengasas dan Pengurus Besar SeraiMas Herbs terangkan tentang kesan positif antioksidan untuk ibu dan anak dibawah :

Jika anda berminat untuk mendapatkan SeraiMas Kurma Hidayah dan SeraiMas Kismis, boleh tekan link ini :
SeraiMas Kurma Hidayah

SeraiMas,
Raja Segala Herba.

Sorry, the comment form is closed at this time.