SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

CSR BERSAMA SERAIMAS DI TITIAN NUR OKU “SERONOK WALAU BANYAK KERENAH"

RAWANG – Bermulanya Pengurus Titian Nur bekerja sebagai penjaga warga emas dan orang kurang upaya sekadar untuk mendapatkan wang belanja bulanan, namun kemudian ia mulai sebati dalam jiwanya.
.
Alhamdulilah SeraiMas diberikan peluang dan kesempatan untuk mendekati Pusat Jagaan Titian Nur Orang Kurang Upaya (OKU) dan Warga Emas. Demikian perkongsian kami Team Seraimas sewaktu berada di sana,menjaga warga emas dan OKU banyak menguji kesabarannya, namun dalam masa sama turut memberi keinsafan agar dia sendiri tidak mengabaikan golongan yang lemah. Kebajikan kira-kira 50 penghuni, termasuk tiga kanak-kanak terjaga.
Mari kita sama-sama saksikan video SeraiMas bersama mereka sepanjang satu hari di Pusat Jagaan Titian Nur (OKU)
.

.
“Mereka memang ada banyak kerenah, malah yang dah tua berperangai macam budak-budak. Ada juga warga emas yang panggil saya kakak. Tapi kita kena sabar dan cuba fahami mereka.
.
“Saya bertanggungjawab uruskan makan pakai dan mandikan mereka. Memang letih sikit tapi sebab dah biasa, semuanya jadi mudah,” katanya yang telah berkhidmat di pusat jagaan berkenaan sejak tiga tahun lalu.
.
Sementara itu,kami dari Team SeraiMas bersama Pengasas SeraiMas sendiri turun padang untuk memberikan sedikit sumbangan kepada usat Jagaan Titian Nur Orang Kurang Upaya (OKU) dan Warga Emas serba sedikit sebanyak dapat membantu mereka dari segi wang sumbangan dan produk kesihatan iaitu Jus Hidayah Gold,Losyen Terapi Anggun dan lain-lain lagi.
.
Usaha ini seharusnya diteruskan agar golongan OKU sentiasa mendapat perhatian dalam kalangan masyarakat. Hal ini supaya dapat memupuk perasaan sayang dan nilai-nilai murni dalam diri kita terhadap orang kelainan upaya.
#seraimas
#seraimashq
#jushidayahgold
#jushidayah
#juskurmahidayah
#losyenterapianggun
#minyakkelapadarahidayah
#kismishidayah
#astanita
#daramas
#airryaudah
#ratnaskincare
#babyoillemon
#babyoileucalyptus
#warisanherbasepanjangzaman

Sorry, the comment form is closed at this time.