SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

SeraiMas HQ Tag

Kecoh pasal Timbang kilo.. Ada buat reseach tak? Pinjam 2 Minit untuk korang BACA NI! . Korang boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah korang semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik,ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate! Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu,jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia? . Once korang stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini

Pernah dengar mengenai skin bleaching? Yes, yang buat kulit jadi putih melepak macam mayat tu! Hydroquinone hakikatnya bukan je jadikan kulit putih - tapi boleh merosakkan kulit dan saraf kita! Ia berfungsi dengan mengurangkan penghasilan pigmentasi pada kulit supaya kawasan tersebut tidak gelap. Namun, penggunaan yang banyak & berterusan menjadikan kulit tidak langsung menghasilkan pigmentasi. Malah, lebih teruk lagi dapat mengakibatkan vitiligo (sopak) dan membuatkan kulit terlalu sensitif pada cahaya matahari. Selain itu Hydroquinone juga akan menyahaktifkan sel melanocyte kulit anda dan menyebabkan kulit anda terdedah dengan sinaran UV. Kulit akan terbakar ringan, rasa seperti menyengat, kemerahan-merahan, dan berlaku kekeringan. Jika mana-mana kesan ini berterusan atau bertambah teruk. Langsung ia membuatkan kulit terdedah tinggi pada kanser kulit. Malahan, pakar kulit menegah sekerasnya penggunaan Hydroquinone dalam skincare kerana bahan beracun ni mudah masuk ke saluran darah dan merosakkan hati serta buah pinggang seseorang!   Bahaya kan ? Anda semua haruslah menji

Episod pertama bagi edisi #CeritaSeraiMas kali ini telah memaparkan kisah dan pengalaman Haji Harun, 64 tahun berkenaan dengan produk Jus Hidayah Gold. Menerusi episod ini juga, SeraiMas telah merungkai kisah bagaimana kesan penggunaan produk Jus Hidayah Gold tersebut mampu mengubah kehidupannya. Pengalaman bermula, apabila Haji Harun mula berasa tidak selesa akan keadaan tubuh badannya. Dia mula merasai kesakitan seperti sakit sendi tulang kaki, urat serta mudah berasa letih. Menurutnya, kesakitan ini mula berlarutan sehingga telah menjejaskan aktiviti hariannya dalam melaksanakan pekerjaan. Situasi yang dialami ini adalah sebelum Haji Harun menggunakan produk Jus Hidayah Gold. Setelah beberapa ketika, Haji Harun mengetahui perihal produk Jus Hidayah Gold ini menerusi siaran iklan di radio Klasik tentang kelebihan yang ada pada produk ini. Haji Harun berkata, “ Melalui info yang saya perolehi saya telah membeli produk Jus Hidayah Gold dan telah menggunakan hampir 2 tahun