SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Ratna Skincare Tag

Kecoh pasal Timbang kilo.. Ada buat reseach tak? Pinjam 2 Minit untuk korang BACA NI! . Korang boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah korang semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik,ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate! Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu,jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia? . Once korang stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini

Pernah dengar mengenai skin bleaching? Yes, yang buat kulit jadi putih melepak macam mayat tu! Hydroquinone hakikatnya bukan je jadikan kulit putih - tapi boleh merosakkan kulit dan saraf kita! Ia berfungsi dengan mengurangkan penghasilan pigmentasi pada kulit supaya kawasan tersebut tidak gelap. Namun, penggunaan yang banyak & berterusan menjadikan kulit tidak langsung menghasilkan pigmentasi. Malah, lebih teruk lagi dapat mengakibatkan vitiligo (sopak) dan membuatkan kulit terlalu sensitif pada cahaya matahari. Selain itu Hydroquinone juga akan menyahaktifkan sel melanocyte kulit anda dan menyebabkan kulit anda terdedah dengan sinaran UV. Kulit akan terbakar ringan, rasa seperti menyengat, kemerahan-merahan, dan berlaku kekeringan. Jika mana-mana kesan ini berterusan atau bertambah teruk. Langsung ia membuatkan kulit terdedah tinggi pada kanser kulit. Malahan, pakar kulit menegah sekerasnya penggunaan Hydroquinone dalam skincare kerana bahan beracun ni mudah masuk ke saluran darah dan merosakkan hati serta buah pinggang seseorang!   Bahaya kan ? Anda semua haruslah menji

[Rangkulan Kasih - Umrah Ramadhan 1439H]🌷🌷🌷 . . Pada 31 Mei 2018 baru-baru ini, pihak SeraiMas HQ diwakili Puan Linda & En Shahir telah turut serta menjayakan majlis pemberian sumbangan kepada jemaah umrah dengan hasil kerjasama Andalusia Travel & Tours bersempena meraikan ketibaan bulan Syawal tidak lama lagi. Hasil usaha sumbangan ini melibatkan jemaah umrah yang terdiri daripada golongan asnaf. Pemberian sumbangan daripada Team SeraiMas ini sedikit sebanyak dapat membantu warga jemaah untuk memudahkan urusan mereka  meraikan perayaan Aidilfitri kelak.    #RangkulanKasih #UmrahRamadhan #SeraiMasHQ #RatnaSkincare #RamadhanAlMubarak