STROK BAWA MAUT

STROK atau ANGIN AHMAR boleh membawa MAUT dan membuat pesakit LUMPUH.

Tetapi sebenarnya 90 peratus daripada pencetus untuk STROK adalah gaya hidup yang salah.

Ada faktor yang boleh dikawal dan ada yang tidak boleh dikawal. Mari kita baca dibawah.

Faktor yang tidak boleh dikawal

Umur Peningkatan umur anda, terutama apabila meningkat umur hingga 65 tahun ke atas, risiko mendapat strok/angin ahmar lebih tinggi.
Jantina Lelaki lebih berisiko tinggi dari wanita.
Sejarah keluarga Risiko anda lebih tinggi jika terdapat ahli keluarga yang pernah menghidap strok/angin ahmar.

Faktor yang boleh dikawal

Ada juga faktor berisiko Strok yang boleh dikawal. Antaranya :
Tekanan Darah Tinggi • Kencing manis • Paras kolesterol tinggi • Merokok • Berat badan yang berlebihan • Cara hidup tidak aktif • Tekanan atau stress • Pemakanan – kurang serat dan tinggi lemak • Minuman keras.

Disclamer : Tidak mempunyai faktor risiko seperti di atas tidak bermakna anda tidak boleh mendapat penyakit ini. Faktor-faktor ini hanya untuk RUJUKAN. ANDA perlu berunding dengan doktor anda untuk penjelasan yang lebih terperinci.

Herba Membantu Mengurangkan Risiko

Penemuan terkini 23 Herba dalam 1 untuk membantu pelbagai masalah kesihatan utama muda mudi seawal 12 tahun dan warga emas. Penemuan Raja Segala Herba yang diperkaya dengan Madu, Buah Tiín, Kismis, Kurma Merah, Apricot, Delima, Lada Pintal, Cengkih, Kunyit, Buah Pala, Senduduk Putih, Mahkota Dewa, Habbatus Sauda, Mengkudu, Teja Lawang dan lain-lain. Gabungan mantap herba terpilih dan makanan sunnah memberi kesan berganda untuk menjadi pembantu kesihatan terbaik anda! Insya’Allah.

Memperkenalkan Hidayah Gold Plus Collagen

Gabungan Herba yang terdapat didalam Hidayah Gold Plus Collagen sesuai untuk seisi keluarga

Madu

Madu (Honey) mengandungi kualiti nutrisi dan ubat-ubatan yang tinggi dengan anti-oksida, anti-jangkitan dan anti-bakteria yang telah digunakan untuk menyembuhkan penyakit usus, luka-luka kulit dan batuk.

Delima

Delima (Pomegranate) adalah salah satu buah yang paling padat nutrien untuk kesihatan yang baik secara keseluruhan. Anti-oksida yang kuat sebatian fitonutrien di dalamnya bukan sahaja amat baik untuk jantung dan saluran darah, tetapi juga telah terbukti untuk menghalang pelbagai pelbagai sel-sel kanser.

Zaitun

Zaitun (Olive) adalah sumber vitamin, mineral dan asid amino yang terbaik. Polifenol semulajadi dalam Zaitun membantu untuk mengurangkan tekanan oksidatif dalam otak.

Kurma

Kurma (Dates) sarat dengan serat yang tinggi, gula semulajadi, vitamin (A, B-Kompleks, dan lain-lain) , asid amino dan mineral (kalium, kalsium, magnesium, dan lain-lain) yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan dan prestasi puncak kedua-dua minda serta badan.

Buah Tiin

Buah Tiin (Fig) mempunyai kandungan mineral keseluruhan tertinggi di kalangan semua buah-buahan. Ia kaya dengan serat, tembaga, mangan, kalsium, vitamin K dan sumber yang baik flavonoid dan polifenol termasuk asid Gallic, asid chorogenic, asid syringic dan rutin.

Habbatus Sauda

Habbatus Sauda atau Jintan Hitam (Black Seed ) mengandungi pelbagai komposisi kimia yang terdiri daripada crytalline nigellone, 15 asid amino, alkaloid, saponin, protein, karbohidrat, yang mana ianya mineral penting yang membantu mengekalkan kesihatan pernafasan, perut dan kesihatan usus, buah pinggang dan fungsi hati, peredaran darah dan sistem imun sokongan, dan untuk kesihatan keseluruhan badan.

Revolution Slider Error: Slider with alias landing-page not found.
Maybe you mean: 'jushidayahgold1'

Halal ke Produk SeraiMas?

Kami dari pihak SeraiMas Herbs Sdn Bhd sangat mengambil berat akan halal dan sucinya bahan yang kami gunakan. Produk SeraiMas Herbs sememangnya sudah mendapat kelulusan ‘Halal’ daripada pihak berwajib Malaysia iaitu JAKIM. Produk kami sudah terbukti berkesan sejak dari tahun 2005 lagi.

Apa Kata Mereka?

Kami berusaha untuk memastikan produk ini dapat membantu orang ramai. Jom kita lihat apa kata pengguna SeraiMas.

#Review

Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar.
Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Boleh jalan seperti biasa

Nenek saya dah guna 3 tahun dulu dia sakit-sakit dan tak boleh jalan. Alhamdulillah setelah menggunakan produk ini dia dah boleh jalan seperti biasa

Nazrul Nirwan Bin Othman

Alhamdulillah, sakit saya alami sudah tiada

Assalamualaikum w.B.T, saya mohd hakim b. Jamhari. Saya merupakan pekerja kebun tegar di ladang kelapa sawit. Selama bekerja 10 tahun, saya telah mengalami sakit lutut dan pinggang. Kemudian, saya cuba mengamalkan produk jus hidayah gold plus collagen. Alhamdulillah, sakit saya alami sudah tiada. Terima kasih seraimas herb.

Mohd hakim bin mohd jamhari

Bengkak kaki telah hilang

Assalamualaikum, saya kalsom bt haji tahar berumur 64 tahun mengalami masalah bengkak kaki,darah tinggi dan masalah jantung setelah menggunakan jus hidayah gold, bengkak kaki telah hilang,badan menjadi ringan dan kulit kelihatan cerah .Saya akan terus menggunakan kerana produk ini menyihatkan tubuh badan saya.Sekian terima kasih saya ucapkan kepada syarikat seraimas kerana mengeluarkan produk ini

Kalsom Binti Haji Tahar

f
23

Gabungan Herba

h
1001

Penyakit Dirawat

m
6

Makanan Sunnah

j
1

Produk

Lebih Cergas Untuk Beramal

Madu dipilih sebagai bahan asas utama di dalam Jus Hidayah Gold adalah kerana madu ini mampu memberi banyak manfaat kepada penggunanya. Antaranya memberi tenaga untuk kita lebih kuat untuk beramal. Jadi anda disarankan mencuba Jus Hidayah Gold Plus Collagen ini. Klik link dibawah untuk dapatkan.

atau

Diminum sebelum makan

Nikmati Jus Hidayah Gold Plus Collagen sebelum makan

Goncang sebelum minum

Pastikan anda goncang botol sebelum minum

Diambil 1 sudu besar (sudu plastik)

2 kali sehari ( sebelum makan pagi atau tengah hari dan sebelum makan malam).

Perbanyakkan minum air masak

Pastikan anda minum air masak yang banyak dan mencukupi