SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

SERAIMAS – HALAL KE ?

Setiap makanan dan minuman mesti kita sangat menitikberatkan ke-halal-an nya kan ? Lagi2 bila kita pergi berjalan ke luar negara. Setiap jenis makanan dikedai2 mesti kita akan periksa kesuciannya dahulu. Baru la rasa selamat nak makan..

Macam tu jugak lah dengan produk kesihatan dan kecantikan. Kami dari pihak SeraiMas Herbs Sdn Bhd sangat mengambil berat akan halal dan sucinya bahan yang kami gunakan.

Untuk mendapatkan sesebuah kelulusan ‘Halal’ ini bukanlah sesuatu yang mudah. Ia memakan masa yang agak lama untuk proses ujikaji. Terlampau banyak aspek untuk diperiksa sebelum sesuatu produk itu diberi pengiktirafan. Setiap satu bahan yang digunakan akan diperiksa dengan mendalam agar keselamatan produk itu terjamin tidak memudaratkan.

Namun, sebaik saja sesebuah produk itu sudah diiktiraf ‘Halal’, ia memang terbukti selamat digunakan dan diamalkan. Tiada lagi keraguan untuk kesihatan tubuh badan dan agama.

Dan, untuk pengetahuan semua, produk SeraiMas Herbs sememangnya sudah mendapat kelulusan ‘Halal’ daripada pihak berwajib Malaysia iaitu JAKIM. Produk kami sudah terbukti berkesan sejak dari tahun 2005 lagi. Terdapat banyak testimoni2 real yang boleh kami buktikan kesahihan produk SeraiMas ini.

Boleh tekan link ini untuk direct ke laman Facebook SeraiMas HQ.

Dilampirkan dibawah sijil ‘Halal’ SeraiMas untuk rujukan semua.

***

Terdapat beberapa nama produk SeraiMas yang telah diubah menjadi lebih mudah diingati dan mengikut aluran masa kini.

Nama asal produk = Nama terkini

  1. Air Campuran Buah Tiin Goji dan Kismis = Air Ryaudah
  2. Jus Madu Buah Tiin dan Rumpai Laut = Hidayah Gold
  3. Jus Madu Kacip Fatimah dan Akar Serapat = Jus Si Bidadari
  4. Jus Madu Kurma dan Buah Tiin = Kurma Hidayah
  5. Jus Tongkat Ali Kurma dan Kismis = Jus Si Teruna
  6. Kismis = Hidayah

Insha Allah, selepas ini tiada lagi keraguan untuk menggunakan sebarang produk kesihatan daripada SeraiMas dan kecantikan (Ratna Skincare). Sebarang permasalahan atau pertanyaan boleh terus klik direktori. Pihak kami akan melayan segala permintaan semua orang.

SeraiMas, Raja Segala Herba 😊

Sorry, the comment form is closed at this time.