fbpx

SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

PERUT “MELETOP” WAKTU RAYA!

Biasalah musim raya ni memang banyak sangat masalah kesihatan yang berkenaan dengan perut. Sakit perut, sebu perut,perut masuk angin,kembung perut dan macam-macam lagilah. Paling tak syok, bila perut rasa tak angin dan kembung buat rasa tak selesa bila nak beraya. Perut menjadi sengkak, nak bergerak pun sangat ‘limited’ rasa.

Pernah ke korang alami situasi macam ni bila makan tanpa henti. Tau la nak balas dendam sebab tak makan sebulan ke apa, tapi kalau boleh semua jenis makanan nak makan. Sampai satu tahap perut tak boleh nak terima lagi makanan.. Bagaimana nak bagi elak perut tak ‘Meletop’ musim-musim raya ni?

Cara Elak Perut ‘Meletop’ Musim Raya

  1. Jangan gelojoh kunyah makan
  2. Minum sebelum makan
  3. Elakkan minuman soda

Atau dengan cara lain sapuan SeraiMas Terapi Anggun Losyen Panas yang serbaguna daripada Pati serai wangi dan halia yang mudah menyerap, tidak berminyak, dan tidak melekit menjadikan pilihan ramai kerana kelebihan panas berpanjangan serta bauan aromaterapi yang dapat menanangkan dan melegakan teakanan selain boleh disapu di tempat-tempat bermasalah.

Jangan biarkan perut tak selesa spoil kan mood raya korang. Kini boleh menikmati raya dengan perut yang selesa. Selamat Hari Raya!

Di mana boleh dapatkan SeraiMas Terapi Anggun Losyen Panas ni?

Boleh terus walk in & dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh Malaysia dan di Caring Pharmacy.

Atau

Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee

 

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.