SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

NAK IBU DAN JANIN SIHAT: TAPI BAGAIMANA?

Wanita bekerjaya dan hamil yg sentiasa sibuk menguruskan tanggungjawab sebagai seorang isteri dan majikan di tempat kerja. Pemakanan serta gaya hidup sihat yg berterusan dan konsisten dalam jangka masa panjang memberikan kebaikan kepada diri sendiri (ibu) serta kandungan dlm perut.

Janin yg dikendong ke hulur hilir selama 9 bulan 10 hari pastinya bukan suatu yg mudah buat ibu hamil terutama yg pertama kali mengandung tanpa mempunyai apa-apa pengalaman pada sebelum ni.

Manakala, buat ibu yg mempunyai pengalaman kehamilan pada sebelum ni tidak akan sama. Setiap kehamilan adalah berbeza- beza. Bukan itu sahaja, bagi wanita yang hamil tidak akan terlepas melalui proses sepanjang kehamilan. Banyak perbezaan yg ketara sebelum kehamilan dan semasa kehamilan. Antaranya adalah :

  • Mudah berasa letih
  • Pertambahan berat badan
  • Tidak bermaya @ bertenaga
  • Perubahan pada bentuk fizikal

Badan memerlukan tenaga untuk digunakan oleh ibu dan janin dan terpaksa berkongsi untuk memastikan kedua-dua nya berada dalam keadaan selamat.

Ibu yg pertama kali hamil, banyak perkara yang perlu dipelajari seperti membuat rujukan, dapatkan sumber yg sahih mengenai kehamilan, dan bertanyakan kepada orang yg berpengalaman.

Kehebatan ‘SUPERFOOD’ #Kurma bagus untuk semua golongan termasuk ibu hamil dan kanak-kanak.

Kelebihan #KURMA

  • Menyihatkan serta membekalkan tenaga apabila melakukan kerja (bersemangat) walaupun dlm keadaan letih.
  • Khasiat kurma yg sangat tinggi dan baik untuk ibu & janin dlm kandungan.
  • Boleh diamalkan untuk semua peringkat termasuk ibu hamil (semasa, sebelum & selepas kehamilan)  

Seperti video Puan Zuhaida di bawah, yang telah dihostkan oleh Duta SeraiMas Herbs Sdn Bhd Munna Bella di atas kepercayaan Puan Zuhaida kepada makanan berkhasiat seperti kurma yg sangat baik jika diamalkan dalam kehidupan seharian dan pelengkap untuk seisi keluarga..

 

https://bit.ly/2WvlnMF

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.