fbpx

SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Seraimas

Risaukan anak dalam kandungan terkena penyakit kuning ? Inginkan yang terbaik buat anak yang sedang dikandungkan ? Ibu juga mahukan tubuh badan yang sihat dan bertenaga agar anak dalam kandungan turut sama sihat sehingga dilahirkan ? Mengikut orang dulu-dulu, kalau inginkan anak yang sihat kena banyak jaga pemakanan bermula dari saat disahkan hamil sehinggalah pada trimester terakhir. Kena perbanyakkan makan makanan sunnah seperti kurma, kismis dan madu untuk tumbesaran anak dalam kandungan lebih terjaga. Banyak sudah kes anak yang dilahirkan terkena penyakit kuning, kurang zat, anak terlahir kurang sempurna dan pelbagai lagi yang dapat kita lihat telah terjadi disekeliling kita. Ini semua boleh dikatakan berpunca daripada cara pemakanan si ibu yang tidak betul. Oleh itu, salah satu cara menjaga pengambilan makanan adalah dengan mengamalkan makan makanan sunnah. Ia sangatlah dititikberatkan untuk ibu mengandung agar perkembangan anak dalam kandungan sihat dan sempurna sifatnya apabila

SERAIMAS BIG SALES !!! #seraimasmaha2018 Setelah 6 tahun tidak menonjolkan diri di karnival terbesar pertanian dan keusahawasan MAHA, pada tahun 2018 kali ini, SeraiMas Herbs Sdn Bhd bakal menggegarkan karnival ini dengan menawarkan harga yang sangat menarik kepada semua pengguna setia produk-produk rangkaian SeraiMas Herbs ! Bagi mereka yang hampir kehabisan stok SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen dan SeraiMas Kurma Hidayah, boleh dapatkan kedua-duanya dengan kombo yang tak sampai RM100 pun! Bukan itu sahaja, bagi yang baru mengenali SeraiMas, ayuh singgah ke booth kami untuk merasa terus keberkesanan produk SeraiMas Herbs seperti SeraiMas Losyen Terapi Anggun, SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen dan SeraiMas Kismis Hidayah. Sambil-sambil berjalan di MAHA yang besar itu, boleh rehatkan diri anda di booth kami dengan mendapatkan urutan yang bakal melegakan urat saraf kaki yang keletihan akibat berjalan lama. Sesuai untuk mereka yang berusia. Untuk produk rangkaian penjagaan wajah bawah SeraiMas

04 Nov 2018, Putrajaya – Terkini, SeraiMas Herbs Sdn Bhd, iaitu sebuah syarikat pengeluaran sepenuhnya milik bumiputera telah diberikan Pengiktirafan Asia Pacific Super Health Brand 2018 – 2020 dimana kualiti produk dan kepuasan penggunanya menjadi visi utama kejayaan syarikat SeraiMas Herbs Sdn Bhd selama ini. [caption id="attachment_10318" align="aligncenter" width="363"] Sijil Asia Pacific Super Health Brand 2018 - 2020 yang telah diterima oleh Syarikat SeraiMas Sdn Bhd[/caption]   [caption id="attachment_10311" align="aligncenter" width="497"] Pengasas & Pengurus SeraiMas Herbs Sdn Bhd ketika menerima sijil Asia Pacific Super Health Brand 2018 - 2020[/caption] Pengiktirafan Asia Pacific Super Health Brand adalah sebuah pensijilan antarabangsa pihak ketiga untuk perusahaan, jenama, produk dan usahawan. Ia juga merupakan platform antarabangsa yang strategik untuk komunikasi korporat di kalangan syarikat-syarikat yang cemerlang di rantau Asia Pasifik. Sejak tahun 2002, Pengiktirafan Asia Pacific Super Health Brand telah berjaya membantu perusahaan dalam memupuk rangkaian sumber manusia yang bernilai

Setelah 6 tahun tidak menonjolkan diri, kini SeraiMas Herbs Sdn Bhd akan kembali semula untuk menggegarkan MAHA 2018 dengan kemunculan produk-produk kesihatan dan kecantikan terbaru yang berasaskan herba, dimana mampu membuatkan kehidupan seharian anda lebih bahagia dan lebih bertenaga. Sebelum ini, SeraiMas Herbs pernah mengikuti karnival MAHA sebanyak dua kali iaitu pada tahun 2010 dan 2012. SeraiMas membuka booth jualan dan dan menyediakan product tester untuk semua pelanggan yang hadir ke MAHA untuk merasa sendiri bagaimana bagusnya setiap produk keluaran SeraiMas Herbs ini. [caption id="attachment_10259" align="aligncenter" width="380"] Booth SERAIMAS HERBS di MAHA tahun 2010[/caption]   [caption id="attachment_10260" align="aligncenter" width="316"] Pelanggan boleh rasa terus keberkesanan produk di booth SeraiMas (MAHA 2010)[/caption]   [caption id="attachment_10247" align="aligncenter" width="335"] MAHA 2012 berjaya SERAIMAS tambat ![/caption] Pada MAHA tahun 2012 dulu, SeraiMas Herbs telah berjaya mencapai jualan yang cukup hebat, malah ramai pengunjung yang berpuas hati dengan kualiti produk dan layanan kami yang

SELAMAT. Kenapa saya kata selamat ?? Sebab ia selamat untuk mereka yang mahukan kesan yang cepat elok, cepat teruk. Isu produk tiada KKM ini dah lama berlaku. Dah banyak isu yang membabitkan kesan penggunaan produk tiada kelulusan KKM ini telah menyebabkan ramai yang terkorban sama ada dari segi kesihatan dan fizikal. Namun, masih ada lagi yang bertanya, mengapa pentingnya sebuah kelulusan daripada KKM ? Benarkah produk-produk yang tiada kelulusan KKM itu tak selamat ? Mengapa masih ada yang menggunakan produk yang tiada kelulusan itu kekal cantik malah terlebih cantik ?? Hm.. No no no.. Jangan mudah terpedaya.. 🙅🏻 Saya nak bagitahu sikit.. Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menubuhkan pengkelasan lulus/tidak sesuatu produk itu bukan hanya untuk memeriksa sama ada sesebuah produk yang terhasil dari mana-mana pihak tiada bahan terlarang sahaja. Tujuan utamanya untuk menjaga keharmonian, kesejahteraan dan kesihatan netizen Malaysia daripada terkena penyakit yang merbahaya dan memberi

NAK BEBAS MASALAH JANTUNG? BACA NI. Masalah jantung merupakan masalah utama bagi seluruh masyarakat dunia. Selain pemakanan tak seimbang, ramai tak percaya, kerja lebih masa merupakan punca yang kerap masyarakat abaikan. Terlalu komited dengan kerja atau bos paksa untuk siapkan kerja sehingga terpaksa bekerja lebih masa tak mampu mengembalikan jantung yang sihat.  Kajian menyatakan, pekerja yang bekerja lebih 60 jam seminggu, mempunyai kemungkinan hadapi masalah ini sebanyak 42%. Manakala pekerja bekerja lebih 75 jam seminggu, kemungkinannya ialah 63%. Umum juga tak akui bahawa kerja lebih masa tidak meningkatkan produktiviti dalam bekerja, malah menurun. Jika diberi pilihan, nak kerja lebih masa atau nakkan jantung yang sihat, anda nak yang mana?

Setiap makanan dan minuman mesti kita sangat menitikberatkan ke-halal-an nya kan ? Lagi2 bila kita pergi berjalan ke luar negara. Setiap jenis makanan dikedai2 mesti kita akan periksa kesuciannya dahulu. Baru la rasa selamat nak makan.. Macam tu jugak lah dengan produk kesihatan dan kecantikan. Kami dari pihak SeraiMas Herbs Sdn Bhd sangat mengambil berat akan halal dan sucinya bahan yang kami gunakan. Untuk mendapatkan sesebuah kelulusan ‘Halal’ ini bukanlah sesuatu yang mudah. Ia memakan masa yang agak lama untuk proses ujikaji. Terlampau banyak aspek untuk diperiksa sebelum sesuatu produk itu diberi pengiktirafan. Setiap satu bahan yang digunakan akan diperiksa dengan mendalam agar keselamatan produk itu terjamin tidak memudaratkan. Namun, sebaik saja sesebuah produk itu sudah diiktiraf ‘Halal’, ia memang terbukti selamat digunakan dan diamalkan. Tiada lagi keraguan untuk kesihatan tubuh badan dan agama. Dan, untuk pengetahuan semua, produk SeraiMas Herbs sememangnya sudah mendapat

Faktor utama risiko menghadapi masalah sendi. Antara faktor utama risiko menghadapi masalah sendi ialah: 1. Usia meningkat - semakin berusia, sendi-sendi akan lebih mudah untuk mendapat kecederaan. 2. Berat badan berlebihan - kegemukan menyebabkan tulang terpaksa bekerja lebih keras untuk menampung berat terutama kaki dan paha. 3. Kerap menggunakan sendi -  pekerjaan yang menggunakan fizikal sering mendedahkan sendi kepada kecederaan yang lebih kerap 4. Faktor genetik - masalah sendi boleh didapati secara turun temurun 5. Otot yang lemah - sokongan otot yang lemah keliling sendi meningkatkan risiko kecederaan pada sendi

Mesti ramai kan yang nak pergi Dataran Merdeka esok di Putrajaya. Tak tunggu besok pun malam ni kompem dah penuh dataran tuh sebab nak tengok bunga api. Uish, bestnyaaa ! Jadi, untuk mereka yang nak pergi tengok perarakan Merdeka esok tu, kena lah gerak awal pagi sebelum Subuh. Tak nak kena jammed dan takde tempat duduk nanti. Tapi kalau dah penuh masa datang tu.. Kena lah zoom in pakai telefon/kamera aje perarakannya hehehe.. Malam nie jom kita prepare untuk besok, dari segi pakaian, jenis mekap ketika bawah cahaya matahari, dan macam-macam lagi. TIPS PERGI PERARAKAN MERDEKA : Pertama sekali, WAJIB BAWAK AIR MINERAL. Perarakan ni akan berlangsung dari pagi sampai ke tengahari. Dan dalam masa nak menonton tuh korang akan dahaga kepenatan berhadapan dengan orang yang sangat ramai. Sebelum pengsan tak jumpa air, baik sediakan awal-awal dari rumah. Kedua, PAKAI PAKAIAN YANG SENANG BERGERAK. Seperti