SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Seraimas

Setiap makanan dan minuman mesti kita sangat menitikberatkan ke-halal-an nya kan ? Lagi2 bila kita pergi berjalan ke luar negara. Setiap jenis makanan dikedai2 mesti kita akan periksa kesuciannya dahulu. Baru la rasa selamat nak makan.. Macam tu jugak lah dengan produk kesihatan dan kecantikan. Kami dari pihak SeraiMas Herbs Sdn Bhd sangat mengambil berat akan halal dan sucinya bahan yang kami gunakan. Untuk mendapatkan sesebuah kelulusan ‘Halal’ ini bukanlah sesuatu yang mudah. Ia memakan masa yang agak lama untuk proses ujikaji. Terlampau banyak aspek untuk diperiksa sebelum sesuatu produk itu diberi pengiktirafan. Setiap satu bahan yang digunakan akan diperiksa dengan mendalam agar keselamatan produk itu terjamin tidak memudaratkan. Namun, sebaik saja sesebuah produk itu sudah diiktiraf ‘Halal’, ia memang terbukti selamat digunakan dan diamalkan. Tiada lagi keraguan untuk kesihatan tubuh badan dan agama. Dan, untuk pengetahuan semua, produk SeraiMas Herbs sememangnya sudah mendapat

Mesti ramai kan yang nak pergi Dataran Merdeka esok di Putrajaya. Tak tunggu besok pun malam ni kompem dah penuh dataran tuh sebab nak tengok bunga api. Uish, bestnyaaa ! Jadi, untuk mereka yang nak pergi tengok perarakan Merdeka esok tu, kena lah gerak awal pagi sebelum Subuh. Tak nak kena jammed dan takde tempat duduk nanti. Tapi kalau dah penuh masa datang tu.. Kena lah zoom in pakai telefon/kamera aje perarakannya hehehe.. Malam nie jom kita prepare untuk besok, dari segi pakaian, jenis mekap ketika bawah cahaya matahari, dan macam-macam lagi. TIPS PERGI PERARAKAN MERDEKA : Pertama sekali, WAJIB BAWAK AIR MINERAL. Perarakan ni akan berlangsung dari pagi sampai ke tengahari. Dan dalam masa nak menonton tuh korang akan dahaga kepenatan berhadapan dengan orang yang sangat ramai. Sebelum pengsan tak jumpa air, baik sediakan awal-awal dari rumah. Kedua, PAKAI PAKAIAN YANG SENANG BERGERAK. Seperti

RAWANG - Bermulanya Pengurus Titian Nur bekerja sebagai penjaga warga emas dan orang kurang upaya sekadar untuk mendapatkan wang belanja bulanan, namun kemudian ia mulai sebati dalam jiwanya. . Alhamdulilah SeraiMas diberikan peluang dan kesempatan untuk mendekati Pusat Jagaan Titian Nur Orang Kurang Upaya (OKU) dan Warga Emas. Demikian perkongsian kami Team Seraimas sewaktu berada di sana,menjaga warga emas dan OKU banyak menguji kesabarannya, namun dalam masa sama turut memberi keinsafan agar dia sendiri tidak mengabaikan golongan yang lemah. Kebajikan kira-kira 50 penghuni, termasuk tiga kanak-kanak terjaga. Mari kita sama-sama saksikan video SeraiMas bersama mereka sepanjang satu hari di Pusat Jagaan Titian Nur (OKU) . https://www.youtube.com/watch?v=imMB5gZAYeo . “Mereka memang ada banyak kerenah, malah yang dah tua berperangai macam budak-budak. Ada juga warga emas yang panggil saya kakak. Tapi kita kena sabar dan cuba fahami mereka. . “Saya bertanggungjawab uruskan makan pakai dan mandikan mereka. Memang letih sikit tapi sebab

TERGEMPAR! Ekspedisi kempen ‘TERIMA KASIH IBU AYAH’ yang dianjurkan oleh SeraiMas Herbs bermula pada 13 hingga 24 Julai 2018 membawakan matlamat yang berbeza. Konsep kempen kali ini lebih menjurus kepada membalas balas jasa ibu bapa dengan menitik beratkan tahap kesihatan mereka. Berteraskan slogan “Kasih ibu membawa ke Syurga, kasih ayah sepanjang masa” cukup menggambarkan bahawa jasa dan pengorbanan ibu ayah tidak terbatas dari kecil sehingga dewasa. Mana tidaknya, kerana tangan ibu yang menghayunkan buaian boleh mengoncangkan dunia, malah setitik peluh ayah yang mengalir boleh membesarkan seorang perwira.   Oleh itu, SeraiMas kali ini membantu anak-anak untuk membalas jasa ibu dan bapa mereka menerusi pemberian Jus Hidayah Gold secara PERCUMA! Terkejut bukan? Tapi inilah kejutan terbesar yang dilakukan oleh pihak SeraiMas bagi mengenang jasa insan yang bergelar ibu dan ayah di seluruh Malaysia. Lagi memeranjatkan semua, SeraiMas telah meletakkan sasaran yang tinggi bagi

“ TAK SANGKA DENGAN PRODUK HARGA MAMPU MILIK INI MAMPU MENGATASI MASALAH TEKANAN DARAH RENDAH SAYA SEHINGGA KINI..” Azyan Binti Zaidi, 30 tahun seorang ibu tunggal yang menyara anak2 yg masih kecil lagi..Tambahan pula, Azyan didapati mempunyai masalah kesihatan iaitu tekanan darah rendah yang boleh dikatakan agak serius.. Tapi, itu bukan penghalang bagi Azyan untuk menyara anak2 dan Azyan juga tidak lepaskan peluang untuk berniaga dengan kemahiran yang ada iaitu mengambil tempahan jahitan. Kini tidak lagi ! Setelah menggunakan produk JUS KURMA HIDAYAH, terbukti keberkesanannya apabila beliau mula merasakan perubahan yang begitu ketara dalam tempoh beberapa bulan sahaja !! Berdasarkan pada pengalaman Puan Azyan pelbagai situasi kepenatan dan lesu yang berjaya ditanganinya dengan menggunakan Jus Kurma Hidayah ini. https://youtu.be/v7vR9GUm5Nw LEBIH KUAT, LEBIH CERGAS & LEBIH BERAMAL DENGAN JUS HIDAYAH GOLD KELUARAN SERAIMAS Ikuti perkongsian lanjut mengenai pengalaman Puan Azyan dalam #CeritaSeraiMas pada episod minggu ini~ Jom FOLLOW kami

Miskinah Mistam, 65 tahun merupakan seorang tukang jhit yang sering mengalami sakit lenguh badan sert sendi tulang kesan daripada aktiviti hariannya, menjahit. Pelbagai ikhtiar Puan Miskinah cuba, akhirnya pada tahun 2016 dia mula menggunakan Jus Hidayah Gold ~ Ternyata berkat kesabaran Puan Miskinah, sakit sendi tulang serta lenguh badannya telah hilang dan dia masih setia menggunakan Jus Hidayah Gold sehingga sekarang ~~ https://www.youtube.com/watch?v=ry5GGUdXPxQ&t=40s 5 Kelebihan JUS HIDAYAH GOLD ~ Dapat menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh badan Meningkatkan tenaga dengan khasiat Kurma Merah, Habbatus Sauda Dapat membantu menangani penyakit darah tinggi dan kencing manis Membantu masalah sakit-sakit sendi tulang, lemah otot dan gout Membantu masalah angin ahmar dan masalah saraf LEBIH KUAT, LEBIH CERGAS & LEBIH BERAMAL DENGAN JUS HIDAYAH GOLD KELUARAN SERAIMAS Ikuti perkongsian lanjut mengenai pengalaman Puan Miskinah dalam #CeritaSeraiMas pada episode minggu ini~   #CeritaSeraiMas #JUSHIDAYAHGOLD #JUSSERAIMAS  

Kecoh pasal Timbang kilo.. Ada buat reseach tak? Pinjam 2 Minit untuk korang BACA NI! . Korang boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah korang semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik,ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate! Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu,jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia? . Once korang stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini

Itu adalah antara keluhan yang biasa didengari oleh Puan Sofiah, 59 tahun merupakan seorang tukang urut yang telah menggunakan Losyen Terapi Anggun hampir 11 tahun lamanya. Pelbagai keluhan yang sering dia dengari apabila pesakitnya mengalami kesulitan seperti sakit urat, angin satu badan dan sukar menurunkan berat badan mereka khususnya wanita yang sedang berpantang Berdasarkan pada pengalaman Puan Sofiah pelbagai sakit urat yang berjaya ditanganinya dengan menggunakan Losyen Terapi Angun ini.   https://www.youtube.com/watch?v=HOHopU7o4jY&t=4s   5 Kelebihan LOSYEN TERAPI ANGGUN : Sangat sesuai bagi ibu yang lepas bersalin untuk memelihara bentuk badan serta kesan luka pembedahan Membantu masalah sakit-sakit sendi, sengal-sengal otot, kebas-kebas, bisa badan, rekah tumit dan kaki, kurap air dan cagu serta gatal-gatal gigitan serangga. Membantu memecahkan dan membuang angin-angin yang ada di dalam tubuh badan Dapat membantu memecahkan lemak di dalam badan dan menjadikan bentuk badan ramping dan ideal. Boleh mengurangkan migraine (sakit kepala) . Ikuti

Seperti yang kita ketahui sahabat baik wanita sememangnya adalah kosmetik. Pelbagai jenis kosmetik yang mengandungi pelbagai bahan kimia. Namun, bahan terlarang seperti Merkuri sering mengaburi mata wanita untuk terus kekal cantik. Berikutan itu terdapat kajian yang mendapati bahawa merkuri jenis elemental seperti quicksilver, ia mampu untuk meruap dan menyebabkan pencemaran pada udara persekitaran rumah sehingga lapan kali ganda lebih tinggi. Menurut Prof. Madya Dr. Mohd Hasni Jaafar  bahan ini berpotensi untuk menjejaskan sistem pernafasan kepada individu yang lain kerana kadar penyerapan ke dalam sistem darah adalah amat tinggi sebanyak 80%. Ia juga secara tidak langsung mampu menganggu sistem penghadaman, kesan dari pencemaran tersebut. Walaupun kadar penyerapan merkuri ke sistem edaran darah melalui kulit hanya sekadar sekitar 1% sahaja, namun penggunaan krim yang banyak dan keadaan kulit yang kering boleh meningkatkan kadar tersebut. Sejujurnya, merkuri tidak organik ini juga sukar untuk melepasi selaput otak. Tetapi kesan yang berterusan ini boleh menyebabkan gangguan pada

[ ON X ON ] - " PROMOSI SEMPENA RAYA POTONGAN HARGA 60% JUS HIDAYAH GOLD SEHINGGA 30 SYAWAL " . . Memandangkan Peraduan Wefie Raya mendapat sambutan oleh pengguna2 setia,kami dari HQ SeraiMas ingin memberi penghargaan kepada pengguna setia Jus Hidayah Gold dengn dengan Pembelian Kedua harga potongan sebanyak 60%..WoW!! dari harga asal RM120.00 KINI ! RM48.00 shaja! . . Apa macam ? ON x ON? . . Silakan share & like . Jom dapatkan dengan segera sebelum 30 Syawal 2018 . Khidmat Nasihat PERCUMA : wassap.my/0137825282/BertanyaSoalan BERMINAT : wassap.my/0127848364/Berminat60% INGIN memenangi JONGKONG EMAS : https://goo.gl/tgoMWX P/s : Tinggalkan no tel untuk dapatkan harga promosi raya dibawah ni👇🏻 #PromosiSempenaRaya #Sales #iklanfree #RayakanSebulan #Syawal#KosongKosong #InikanRaya #SeraimasHQ #Johor