fbpx

SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Author: admin seraimas

[BAKAL BERPANTANG] AKIBAT IBU DEGIL YANG MELANGGAR PANTANG . Lepas pantang mesti target nak kembalikan berat badan yang asal macam anak dara. Aduhh! boleh ke ni, susah ke susah sangat? Jika anda bakal berpantang tidak lama lagi atau baru lepas habis pantang berat hati tengok anak menyusu badan tak cukup, dan buntu macam mana nak bagi susu badan anda meriah. Lepas ni anda tak perlu lah risau lagi dengan susu badan anda yang tak cukup tu, jika kandungan halia selain baik untuk buang angin yang bakal anda tahu selepas ni buat anda terkejut!.. Khasiat halia boleh menjadikan sebagai penggalak susu ibu dan jika anda tak suka makan halia secara mentah, kita ada cadangan untuk membantu anda di luar sana untuk jadikan susu melimpah ruah. Bermodalkan bermula RM39.90 anda boleh memiliki SeraiMas Siedaara, rahsia kesihatan wanita daripada bahan semulajadi yang khusus buat wanita di luar sana!Siapa

Muda atau tua penyakit kolestrol tak mengira usia..Jika kita pehatikan rakyat Malaysia sekarang penyakit kolestrol ni banyak berpunca daripada Stress Faktor keturunan Pemakanan yg tidak sihat Lebihan berat bada Kurang bersenam dan mengeluarkan peluh Jika kita dh tahu simptom kolestrol atau penghidap kolestrol apa yg perlu kita lakukan pd ibu bapa atau diri sendiri? Cara mencegah kolestrol yg boleh kita buat adalah: Menjaga pola makanan harian yg kita ambil Lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan Elakkan makanan jenis yang berlemak Banyak buat kerja aktiviti luar Berhenti merokok Patut ramai yg consume delima ni.. Ada yg buat makan dan minum..Untuk golongan berumur ni masih mampukah merekan nak makan delima dan gigit bijinya tu? Lebih baik minum sebab lebih mudah di consume dan berbentuk cecair.. Kini anda boleh dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh Malaysia Atau Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee   SeraiMas, Raja Segala Herba

Mula rasa tangan kebas sebelah tangan ni bila tengah buat kerja memasak..Masa tu nak perah santan, tiba-tiba rasa tangan tak kuat.. SERONOKKAN KALAU TANGAN DAH TAK KEBAS JIKA: ✅ Membantu mengatasi masalah kebas ✅ Melindungi dari radang dan sakit-sakit sendi ✅ Sesuai digunakan ibu yang lepas bersalin (masuk angin) Exercise tangan juga perlu dilakukan, lagi-lagi yang kerja mengadap komputer dan banyak menaip..Sekali sekala manjakan diri anda dengan urutan tangan yang simple-simple je supaya darah anda dapat mengalir & tak cramp!!   Boleh terus walk in untuk dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh Malaysia dan di Caring Pharmacy. Atau Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee   SeraiMas, Raja Segala Herba  

Minum sesudu setiap waktu pagi & malam dengan badan pun rasa ringan dan bertenaga. Selain perut rasa selesa, Kurma Hidayah Plus juga dapat membantu membaiki sistem penghadaman.. ⠀ Anda ada masalah sistem penghadaman? Susah nak membuang setiap hari? Jom tengok testimoni di bawah.. Rasa lega sangat bila dapat membuang dengan lancar lepas ni.. 3 PETUA BUANG ANGIN DALAM BADAN Bersenam Makanan tambahan vitamin C Elakkan makanan yang boleh menjadi punca angin dalam badan Amalkan gaya hidup norma baharu dari sekarang melalui penjagaan pemakanan rutin harian anda.. Semoga sharing kali ni bermanfaat kepada anda semua.. Jumpa di next artikel akan datang.. Kini anda boleh dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh malaysia dan di Caring Pharmacy. Atau Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee   SeraiMas, Raja Segala Herba

Penjagaan diri bermula dari dalaman, itu sebab kenapa nenek moyang kita dari zaman dahulu lagi dah amalkan makan herba, jamu daripada makanan semulajadi. Tak macam zaman sekarang yg banyak terdedah dengan makanan segera, manis, berlemak dan bergoreng. Bukan sibuk nak jaga luaran jer, dengan Siedaara menjadi pilihan wanita zaman sekarang yg sibuk dengan kerjaya masing-masing tapi kini lebih mudah untuk di minum tanpa perlu hasilkan jamu sendiri. Siedaara rasanya tak pahit seperti jamu dulu-dulu. Kenapa anda kena amalkan Siedaara? . 1. Mudah nak diamalkan 2. Gabungan 6 herba terbaik untuk wanita 3. Rasa mangga dan tak pahit 4. Membantu khusus masalah wanita 5.Merawat masalah dalaman wanita Dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh Malaysia Atau Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee   SeraiMas, Raja Segala Herba

Biasalah musim raya ni memang banyak sangat masalah kesihatan yang berkenaan dengan perut. Sakit perut, sebu perut,perut masuk angin,kembung perut dan macam-macam lagilah. Paling tak syok, bila perut rasa tak angin dan kembung buat rasa tak selesa bila nak beraya. Perut menjadi sengkak, nak bergerak pun sangat 'limited' rasa. Pernah ke korang alami situasi macam ni bila makan tanpa henti. Tau la nak balas dendam sebab tak makan sebulan ke apa, tapi kalau boleh semua jenis makanan nak makan. Sampai satu tahap perut tak boleh nak terima lagi makanan.. Bagaimana nak bagi elak perut tak ‘Meletop’ musim-musim raya ni? Cara Elak Perut ‘Meletop’ Musim Raya Jangan gelojoh kunyah makan Minum sebelum makan Elakkan minuman soda Atau dengan cara lain sapuan SeraiMas Terapi Anggun Losyen Panas yang serbaguna daripada Pati serai wangi dan halia yang mudah menyerap, tidak berminyak, dan tidak melekit menjadikan pilihan

Mengamalkan tahap kebersihan diri yang tinggi adalah antara langkah perlindungan boleh dilakukan orang ramai utk mencegah jangkitan Coronavirus terutama di musim perayaan. Anda juga boleh mengurangkan risiko penyakit berjangkit ini dengan mengamalkan gaya hidup yang sihat seperti menjaga pemakanan & memperbanyakkan pengambilan pemakanan yang tinggi antioksidan, antikuman dan antiviral. Habbatus sauda juga turut mengandungi antiviral yg memberi perlindungan kepada badan seperti 👇 ✅Kaya vitamin E ✅Antibiotik (pembunuh kuman) ✅Antihistamina (pencegah alahan) ✅Antioksidan (pencegah kerosakan sel) ✅Antiviral melindungi badan dari ancaman oksidan dan kuman Sama-sama kita amalkan gaya hidup sihat dengan pengambilan satu sudu besar sebelum makan pagi & malam bersama Hidayah Gold Plus Collagen di hari lebaran ini..Raya tetap raya, kesihatan harus seiring Kini anda boleh dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh Malaysia dan di Caring Pharmacy. Atau Pembelian secara online di: website www.seraimas.my, Lazada dan Shopee   SeraiMas, Raja Segala Herba

Sebelum ni kalau berbuka puasa risau nak makan maca-macam terutama makanan yang Pedas Berasid Berminyak Nak makan pun rasa terhad, banyak kena pantang sebab risau pedih ulu hati menyerang lagi sepanjang berpuasa.. Tapi tidak untuk puasa kali ni sebab dah buat persiapan sebelum Ramadan lagi dengan Kurma Hidayah Plus. Sebelum berbuka puasa, jangan lupa ambil Kurma Hidayah Plus dua sudu dulu utk dewasa, dan satu sudu utk kanank-kanak..Lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan dlm pemakanan seharian. Gabungan lengkap Kurma Hidayah Plus 6 dalam 1 memberi khasiat yang baik dan nutrisi tambahan antara bahan-bahan yang diguna adalah Kurma Madu Delima Kismis Goji Buah tin Gastrik menjadi satu trend yang sering terjadi terutama di bulan Ramadan kerana keradangan yang berlaku di lapisan permukaan perut. Kebaikan kurma yang ada nutrisi dan tinggi antioksidan serta baik juga untuk sistem penghadaman. Kini anda boleh dapatkan rangkaian produk Seraimas di toko-toko jamu seluruh

Tua??Muda?? atau kanak-kanak, sesiapa jer boleh boleh dapat sakit bila2x masa sahaja. Oleh sebab itu, ajal maut tidak mengira usia. Untuk mencapai kesejahteraan memerlukan usaha dan invest yg lebih untuk mencari alternatif membaiki kesihatan ke arah lebih baik. Vt Puan Sharifah mengalami  batuk telah mengambil langkah berjaga-jaga bersama Hidayah Gold Plus Collagen kerana salah satu bahan terkandung adalah madu yg baik terutama batuk. Pengambilan selama 4 tahun telah nampak kesan yg positif terhadap dirinya.. Bukan untuk diri sendiri tapi termasuk perlindungan anak  mengaji bersamanya. Terlepas live Selamat Pagi Malaysia slot SeraiMas yg bertarikh 29 Januari 2020 bersama Puan Marlinda Jasrizal Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd boleh menonton di sini sampai habis. https://www.youtube.com/watch?v=RB6uYeRN9Xk SeraiMas, Raja Segala Herba

Haid atau datang bulan merupakan sesuatu perkara yg biasa bagi wanita. Namun yang menjadi ‘normal’ apabila ketika mereka didatangi haid, mereka akan mengalami sakit senggugut yang kuat sehingga ada tidak mampu berjalan. . KEDATANGAN haid bagi wanita normal tidak semestinya dimulai dgn pendarahan, tetapi ia boleh mengakibat sengugut seperti : . Rasa tidak selesa semasa sengugut selalunya mengganggu aktiviti seharian atau terpaksa berbaring sepanjang masa.. Ada beberapa kaedah yg boleh diamalkan untuk mengelakkan rasa senggugut yg teruk antaranya . Melakukan senaman ringan Pemerhatian dan kajian kesihatan menunjukkan wanita yg melakukan senaman ringan mendapat manfaat kelegaan bagi sakit senggugut yg dirasai. Amal pemakanan seimbang Mengekalkan pemakanan yg seimbang & sihat dgn mengambil makanan tambahan yg mempunyai nutrisi vitamin B dan magnesium. Mandi air suam Mandi air suam juga dikatakan dpt mengurangkan ketidakselesaan akibat senggugut. Halia Halia  membantu melegakan masalah senggugut khususnya sebelum haid. Jadi, masukkan lebih halia