SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Author: admin seraimas

Penyakit tiga serangkai amat popular di kalangan masyarakat Malaysia terutama untuk golongan berumur 55 tahun ke atas. Namun, golongan muda terutama yang berumur 35 hingga 45 tahun belum boleh menarik nafas lega dan berasa selamat.  Ini disebabkan simptom-simptom penyakit tiga serangkai semakin meningkat di kalangan golongan tersebut. Simptom darah tinggi adalah petanda awal tubuh anda perlukan perhatian khusus dari aspek kesihatan, gaya hidup, dan cara pemakanan.  Dalam artikel kali ini, penulis akan membincangkan dan berkongsi tentang salah satu dari penyakit tiga serangkai; fokus utama kepada penyakit darah tinggi atau lebih dikenali sebagai hipertensi di kalangan petugas kesihatan. Ada beberapa cara yang boleh anda lakukan bagi memastikan kesihatan diri sendiri serta orang tersayang terjaga. Darah tinggi tu apa sebenarnya? “Darah tinggi adalah salah satu dari tiga penyakit serangkai yang membuatkan seseorang itu berisiko tinggi untuk mendapat penyakit kardiovaskular (jantung)” Dr Sazrina, Pegawai Perubatan KKM.  Beliau menambah, “Kebanyakan

Covid dah mengubah cara hidup manusia 360 darjah dan kini masyarakat lebih peka menjaga kebersihan dan kesihatan diri dan keluarga. PKP hampir seluruh negeri, apa yang patut kita buat adalah wajib menjaga kesihatan sendiri dan el Ada beberapa cara yang boleh anda lakukan bagi memastikan kesihatan diri sendiri serta orang tersayang terjaga. 1. Jangan panik Orang ramai dinasihatkan untuk kekal tenang. Orang ramai juga dinasihatkan agar menggunakan topeng muka jika dalam keadaan tidak sihat, basuh tangan dengan cara yang betul . 2. Basuh tangan dengan cara yang betul Penggunaan sabun anti-bakteria dan sabun berasaskan alkohol amat disarankan. Menasihatkan agar orang ramai mencuci tangan mereka selepas menggunakan atau menyentuh sesuatu barangan yang turut disentuh orang ramai.Membasuh tangan dengan cara yang betul adalah dengan melakukan lapan langkah dan mencuci selama 30 saat dengan sabun yang betul. 3. Memilih makanan yang tinggi imunisasi Sedar atau tidak,betapa pentingnya peranan antibodi dalam

Kenapa sakit sangat ni? Pernah tak sewaktu anda menjalani hari yang indah bersama keluarga, mungkin ketika bercuti atau ketika berada dirumah, tiba-tiba ada satu perasaan yang susah untuk diungkapkan. Bukan, ini bukan perasaan senang atau gembira, tetapi seperti ada satu signal dari anggota badan utama anda. Ya, anda mengalami luka tetapi kali ini darah yang keluar tidak henti! Anda tak pasti signal apa yang cuba diberi oleh anggota badan utama itu, lalu anda menjalani hari demi hari dengan masih mengamalkan cara hidup yang sama dan yang paling utama adalah makanan yang masuk ke perut itu masih pada tahap yang sama. Sama dari segi apa? Dari segi pengambilan gula, kalori, lemak, karbohidrat pada jumlah yang lebih dari sepatutnya. Tahu tak jika anda mengamalkan perkara diatas, sebenarnya peluang untuk anda menghidap penyakit tiga serangkai amat cerah. Penyakit tiga serangkai? Apa tu? Penyakit

Berita tentang kematian berpunca dari serangan jantung sering kedengaran di telinga kita sama ada dialami sendiri oleh pasangan, ahli keluarga, ibu bapa, sahabat bahkan mungkin oleh diri sendiri. Walaupun begitu, masih ada ramai rakyat Malaysia yang sudah berusia namun masih kurang faham dan ambil cakna. Akibatnya merisikokan sehingga 1 dari 5 orang untuk terkena serangan jantung ini. Tambahan pula semakin ramai yang kurang mengamalkan gaya hidup sihat walaupun umur sudah lanjut. Ini kerana mereka sering sahaja duduk di rumah tanpa bersenam beralasankan Perintah Kawalan Pergerakan di serata negara. Artikel ini akan mengajak anda memahami apa itu serangan jantung dan bagaimana bersukan boleh mengurangkan risiko serangan jantung untuk anda yang telah mencecah 30an dan mahu menjalani hidup yang lebih sihat. Apa itu serangan jantung? Bagi memudahkan kefahaman anda, kami bahagikan apa itu serangan jantung berdasarkan 3 poin dibawah. Serangan jantung adalah: Situasi kecemasan dari

Mendapatkan makanan untuk ibu mengandung yang sihat adalah penting untuk memastikan kesihatan ibu dan bayi terpelihara. Terdapat banyak pilihan makanan serta supplemen ibu mengandung yang boleh diambil semasa tempoh kehamilan. Namun, setiap ibu hamil perlu bijak merancang pelan pemakanan untuk setiap peringkat kehamilan. Secara umum, rancangan pemakanan semasa kehamilan perlu mengandungi nutrien-nutrien seperti: - Karbohidrat - Protein - Vitamin dan mineral - Lemak sihat  - Serat - Air mencukupi Berikut adalah cadangan 19 makanan berkhasiat yang enak untuk dimakan ketika anda hamil mengikut 3 peringkat kehamilan (trimester). Anda juga akan mengetahui cadangan makanan tambahan khusus untuk ibu hamil. 13 Makanan Untuk Ibu Mengandung Mengikut Peringkat Kehamilan Fasa Trimester Pertama (minggu ke-4 hingga 13) Dalam fasa ini, para ibu perlu mengambil makanan yang kaya dengan khasiat seperti vitamin A, folat dan beta karotena untuk menyokong pembentukan sel dan perkembangan organ bayi yang berlaku secara cepat. 1. Lobak Merah dan Beras Perang Nasi membekalkan karbohidrat untuk

Khas buat wanita yg nak mulakan bisnes di tahun baru ni. Bisnes online dari rumah yang sangat mudah. Tak pandai berniaga? Malu berniaga? Jangan risau, SeraiMas Rangers akan guide anda sampai jadi. . Sertai kami SeraiMas Rangers sekarang. Kami betul-betul nak bantu anda yg  nak buat bisnes online dari rumah je. Klik sini sekarang https://buatduit.seraimas.my Best tau berniaga dari rumah ni. Kita la bos, kita la kuli. Nak buat apa-apa tidak terikat. Jom tengok 5 Kelebihan Busines Online Dari Rumah #ModalRendah #KurangRisiko #MasaYangFleksibel #Bebas berada di mana-mana #Segmen pasaran lebih luas . Best ke tak best bisnes online dari rumah ni? . SeraiMas, Raja Segala Herba

[SALE 12.12] SALE START NOW . Its Official! Hari ni dh boleh start bershopping dengan harga jimat dan berbaloi-baloi.. Harga serendah bermula RM60 dan FREE Postage &  Gift. . Setiap pembelian anda di Year End Sale Fundemic Fair akan disumbangkan kepada tabung bantuan pandemik. Apa tunggu lagi, jom membeli sambil beramal dan pembelian terawal 50 orang akan dpt Special BOX daripada SeraiMas.. . Dapatkan pembelian terus daripada SeraiMas atas talian atau boleh klik sini http://wasap.my/+60137825282/YES1212 Atau Tengok  promosi YES Fundemic Fair kat sini Terus dapatkan rangkaian produk SeraiMas di Rx farmasi, Caring pharmacy dan seluruh toko-toko jamu di Malaysia, sosial media di Facebook dan Instagram atau hubungi 013-7825282. SeraiMas, Raja Segala Herba

Apa yang menyebabkan kehidupan aktif seseorang berubah salah satunya kerana tahap kesihatan semakin merundum jatuh disebabkan beberapa sebab. Sebagai contoh tenaga yang disangkakan akan berkekalan rupa-rupanya boleh hilang selepas bersalin dan menjadi seorang ibu. Kehadiran suami yang sentiasa ada bersama sedikit sebanyak memberikan Pn. Zaliya semangat untuk meneruskan  kehidupan walaupun hampir berputus asa seketika. Sangatlah penting untuk para wanita mengambil langkah awal dalam menjaga kesihatan diri sendiri dan bersedia untuk berhadapan dengan liku-liku kehidupan yang bakal memerlukan tenaga lebih untuk mendapatkan kehidupan yang baik. Akhirnya, atas usaha si suami  dan semangat Pn Zaliya yang menginginkan isterinya kembali ceria dan aktif seperti dulu semangat yang hampir hilang kembali menyinari buat kekuarga mereka. Jom tengok koleksi yang dah cuba SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen https://www.facebook.com/media/set/?vanity=seraimasHQ&set=a.1673971135967400 Siapa yang boleh consume SeraiMas Hidayah Gold Plus Collagen? Lingkungan umur 40 tahun ke atas Lelaki dan Perempuan Mempunyai masalah kronik @

Pantang vs Bersalin.. Jika diberi pilihan mana satu anda pilih.. . Masa berpantang, ibu boleh 'Me Time' ke? Lain pantang, lain caranya. Tak semua orang dapat berpantang atau berehat dengan baik. Berpantang ni adalah tempoh yang paling ibu tak suka. Kenapa tak suka? Ada yang cakap berpantang ni leceh dan rumit. Tak boleh makan minum sedap2. . Antara sebabnya: Tak dapat keluar rumah berjalan-jalan Makan dan minum tak boleh sembarangan Banyak pantang larang yang perlu diikut . Tak semua berpantang ni tak seronok, boleh buat seronok lagi2 zaman moden ni. Macam2 boleh buat, yang tradisional boleh di jadikan moden. Tapi yang tak bestnya masa berpantang ni mentally, physically and emotionally exhausted jika nak dibandingkan dengan bersalin yang tanggung sakitnya ibu sorang jer. Setiap ibu berbeza situasinya & berbeza perasaan (hormon). . Aura seseorang wanita itu terbentuk dari dalaman iaitu keyakinan diri sendiri. Bangga dengan diri sendiri kita,

Formula OHSEM daripada bahan semulajadi mampu melegakan sakit kepala anda seawal 5 minit. Apa yang ada dalam Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni? Sebelum tu, Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni di datangkan dengan dua bauan, kayu putih dan limau purut. . Antara bahan yang terkandung dalam Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni adalah selamat digunakan untuk semua peringkat usia Minyak matahari Minyak pati lemon Crystal menthol Tahukah anda, sakit kepala merupakan penyakit yang dominan dalam kalangan wanita? Menurut statistik, wanita mengalami sakit kepala 3 kali lebih kerap jika dibandingkan dengan kaum lelaki. Anda juga boleh gunakan pek ais untuk melegakan sakit kepala anda. Selain itu, rehat yang mencukupi dan mandi air panas juga antara langkah yang terbukti berkesan untuk merawat sakit kepala. Sakit kepala boleh berlaku apabila ada perubahan dalam tahap estrogen dalam badan. Contohnya ketika datang bulan, wanita akan mengalami ketidak seimbangan hormon estrogen. Sakit