SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

Blog

ANAK NAK SEKOLAH, IBU YANG RISAU…

Cuti sekolah bakal berakhir, ibu-ibu la yang paling sibuk dalam menyediakan persiapan anak-anak ke sekolah. Bermula rutin harian ibu seawal pagi dengan menyediakan kelengkapan persekolahan anak-anak seperti menyediakan sarapan, menggosok baju sekolah, kemas buku anak dan sebagainya.

Dalam kesibukan seharian seorang ibu tidak kira seorang suri rumah atau ibu yang bekerja, sudah tentu ibu akan berasa penat dan letih dengan tugasan harian mereka. Tidak mustahil jika ibu memerlukan tenaga sampingan yang dapat membantu beliau menguruskan kerja hariannya agar berjalan dengan lancar disamping musim persekolahan yang bakal tiba nanti..

Peringatan buat semua, bukan ibu sahaja yg memerlukan tenaga tambahan, tapi untuk anak2x sekolah pun kita sebagai ibu wajib bekalkan tenaga untuk mereka supaya  membantu anak kekal bertenaga di sekolah.

p/s : Sedikit renungan kita bersama dengan Vt di bawah, diamana seorang ibu tunggal Puan Azian, yang bekerja mengambil upah menjahit baju dalam membesarkan anak-anak mereka. Memang tidak dapat disangkal lagi, pengorbanan seorang ibu yg sangat cekal dan gigih demi yang terbaik buat anak mereka, tanpa berputus asa, sampai kadang tak terfikir hebat juga tenaga seorang ibu sambil membesarkan anak-anak yang mempunyai pelbagai ragam dan karenah yang perlu di layan..

Kalau semua nk tahu rahsia daripada  Puan Azian utk Vt dibawah, sila kilik link tersebut, tengok sampai habis ya.. Mana yg terlepas tengok secara live Selamat Pagi Malaysia (SP[M) TV 1 yang hari tu, boleh cuba juga yang telah disampaikan oleh Pengurus Besar SeraiMas Herbs Sdn Bhd, Puan Marlinda Jasrizal.

 

 

SeraiMas,

Raja Segala Herba

Sorry, the comment form is closed at this time.