SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

January 2021

Kenapa sakit sangat ni? Pernah tak sewaktu anda menjalani hari yang indah bersama keluarga, mungkin ketika bercuti atau ketika berada dirumah, tiba-tiba ada satu perasaan yang susah untuk diungkapkan. Bukan, ini bukan perasaan senang atau gembira, tetapi seperti ada satu signal dari anggota badan utama anda. Ya, anda mengalami luka tetapi kali ini darah yang keluar tidak henti! Anda tak pasti signal apa yang cuba diberi oleh anggota badan utama itu, lalu anda menjalani hari demi hari dengan masih mengamalkan cara hidup yang sama dan yang paling utama adalah makanan yang masuk ke perut itu masih pada tahap yang sama. Sama dari segi apa? Dari segi pengambilan gula, kalori, lemak, karbohidrat pada jumlah yang lebih dari sepatutnya. Tahu tak jika anda mengamalkan perkara diatas, sebenarnya peluang untuk anda menghidap penyakit tiga serangkai amat cerah. Penyakit tiga serangkai? Apa tu? Penyakit

Berita tentang kematian berpunca dari serangan jantung sering kedengaran di telinga kita sama ada dialami sendiri oleh pasangan, ahli keluarga, ibu bapa, sahabat bahkan mungkin oleh diri sendiri. Walaupun begitu, masih ada ramai rakyat Malaysia yang sudah berusia namun masih kurang faham dan ambil cakna. Akibatnya merisikokan sehingga 1 dari 5 orang untuk terkena serangan jantung ini. Tambahan pula semakin ramai yang kurang mengamalkan gaya hidup sihat walaupun umur sudah lanjut. Ini kerana mereka sering sahaja duduk di rumah tanpa bersenam beralasankan Perintah Kawalan Pergerakan di serata negara. Artikel ini akan mengajak anda memahami apa itu serangan jantung dan bagaimana bersukan boleh mengurangkan risiko serangan jantung untuk anda yang telah mencecah 30an dan mahu menjalani hidup yang lebih sihat. Apa itu serangan jantung? Bagi memudahkan kefahaman anda, kami bahagikan apa itu serangan jantung berdasarkan 3 poin dibawah. Serangan jantung adalah: Situasi kecemasan dari

Mendapatkan makanan untuk ibu mengandung yang sihat adalah penting untuk memastikan kesihatan ibu dan bayi terpelihara. Terdapat banyak pilihan makanan serta supplemen ibu mengandung yang boleh diambil semasa tempoh kehamilan. Namun, setiap ibu hamil perlu bijak merancang pelan pemakanan untuk setiap peringkat kehamilan. Secara umum, rancangan pemakanan semasa kehamilan perlu mengandungi nutrien-nutrien seperti: - Karbohidrat - Protein - Vitamin dan mineral - Lemak sihat  - Serat - Air mencukupi Berikut adalah cadangan 19 makanan berkhasiat yang enak untuk dimakan ketika anda hamil mengikut 3 peringkat kehamilan (trimester). Anda juga akan mengetahui cadangan makanan tambahan khusus untuk ibu hamil. 13 Makanan Untuk Ibu Mengandung Mengikut Peringkat Kehamilan Fasa Trimester Pertama (minggu ke-4 hingga 13) Dalam fasa ini, para ibu perlu mengambil makanan yang kaya dengan khasiat seperti vitamin A, folat dan beta karotena untuk menyokong pembentukan sel dan perkembangan organ bayi yang berlaku secara cepat. 1. Lobak Merah dan Beras Perang Nasi membekalkan karbohidrat untuk

Khas buat wanita yg nak mulakan bisnes di tahun baru ni. Bisnes online dari rumah yang sangat mudah. Tak pandai berniaga? Malu berniaga? Jangan risau, SeraiMas Rangers akan guide anda sampai jadi. . Sertai kami SeraiMas Rangers sekarang. Kami betul-betul nak bantu anda yg  nak buat bisnes online dari rumah je. Klik sini sekarang https://buatduit.seraimas.my Best tau berniaga dari rumah ni. Kita la bos, kita la kuli. Nak buat apa-apa tidak terikat. Jom tengok 5 Kelebihan Busines Online Dari Rumah #ModalRendah #KurangRisiko #MasaYangFleksibel #Bebas berada di mana-mana #Segmen pasaran lebih luas . Best ke tak best bisnes online dari rumah ni? . SeraiMas, Raja Segala Herba