SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

October 2020

Anda rasa saya ada masa untuk sakit kepala? Bila sakit kepala mesti teringat ayat ni kan..Perkara yang membuatkan anda rasa sakit kepala salah satu persekitaran di tempat kerja anda. Suasana yang bising, tempat yang sempit dan ruang tidak selesa atau pun bebanan kerja yang berat. Bebanan kerja yang banyak kadang kala membuatkan diri kita sendiri tidak sempat untuk berehat dan makan. Bila dah terlalu sibuk dengan kerja, kita akan abaikan diri sendiri. Itu jugak salah satu punca sakit kepala.. Ambil masa sekejap dalam 5 minit sebelum memulakan kerja tu dengan menyapu SeraiMas Terapi Warisan Minyak Aromaterapi serta lakukan urutan pada titik seperti gambar di bawah. Titik inilah yang menjadi kebiasaan menyerang sakit kepala 3 Teknik urutan kendiri di pejabat yang anda boleh cuba sekarang! 3 Sebab kenapa SeraiMas Terapi Warisan Minyak Aromaterapi perlu ada setiap rumah? Digunakan sewaktu kecemasan Boleh digunakan untuk seisi keluarga

  Semua wanita bergelar ibu, pasti ada impian untuk menyusukan baby mereka sendiri.. Cepat rasa down dan rendah diri apabila orang sekeliling mampu menyusukan bayi sehingga umur anak dua tahun. Tapi, jika ibu tak menyusukan baby pun boleh jadi ibu yang hebat jugak tau. Jangan bersedih, suami kena bagi sokongan yang hebat! pada isteri.Penyusuan ni bukan terus keluar selepas bersalin jika tak ada sokongan daripada suami dan persekitaran. Memang salute dengan ibu-ibu yang boleh menyusukan baby ni.. Kalau bukan anak pertama yang kita menyusukan, mungkin anak nombordua atau anak seterusnya. JANGAN BERLEBIH-LEBIHAN BUAT STOK, SUSU SENTIASA CUKUP UNTUK BAYI Ya, stock susu memang perlu utk ibu yg akan kembali bekerja, tapi bukan alasan utk berlebihan mengepam demi menjaga stock. Stock yg banyak tak menjamin berapa lama penyusuan berlangsung.. Tepuk dada tanya selera. Ibu di luar sana, pengalaman menyusukan baby sampai baby umur berapa? Terus dapatkan

Kenapa wanita sering mengadu cepat letih? Terutama isteri dan ibu. Adakah kerana kurang diberi perhatian daripada suami sendiri? Letih dan lesu merupakan salah satu dari “TOP 5” masalah yang sering dialami wanita. Wanita ni bila kepenatan boleh menyebabkan deprasi atau mengalami tekanan. Jadi orang yang disekelilingi wanita berilah support dan semangat kepada wanita. Kurang tenaga, cepat letih dan lesu tidak dapat dipisahkan, hargailah setiap wanita sama ada ibu, isteri, kakak atau adik anda. Sebagai suami ringankan beban isteri mu, sekali sekala masak atau bawak isteri jalan-jalan makan angina kat luar pun dah buat isteri anda tersenyum. Tak semestinya memberi hadiah yang mahal dan mewah selalu, tapi lagi baik bekalkan isteri dan keluarga anda dengan makanan yang berkhasiat. Tips wanita kekal bertenaga TANPA rasa lemau? Kebiasaannya bila tiba waktu tengahari, mulalah kepala rasa pening, mata berkelip-kelip menandakan anda perlukan bantal untuk tidur. Tidur yang cukup

Penat dan stress seharian bekerja, pasti membuatkan anda tiada 'me time' untuk diri sendiri. Setiap hari terkejar-kejar dengan tugasan harian lagi-lagi yang tinggal di bandar besar yang menghadap kesesakan jalan raya atau yang bekerja di luar panas terik dan hujan. Apa yang SeraiMas boleh bantu anda? Jika anda berada dalam stress atau simptom stress cuba anda berada dalam keadaan tenang dahulu dan tarik nafas atau menghidu bauan aroma yang membawa kepada ketenangan dan anti-stress. . Selain tu, ada cara alternatf seperti menyediakan sebotol SeraiMas Terapi Warisan Minyak Aromaterapi di mana khasiat aromaterapi ni adalah ejen ketenangan, elok sangat menghidu jika berada dalam keadaan stress. SeraiMas Terapi Warisan Minyak Aromaterapi boleh di roll-on pada bahagian luar anggota badan jika anda mengalami . Sakit kepala/Pening Hidung tersumbat Membantu tidur lebih nyenyak . SeraiMas Terapi Warisan Minyak Aromaterapi ni didatangkan dengan dua bauan #LimauPurut #Kayuputih Anda ada simptom begini?