SeraiMas Herbs Sdn. Bhd. (1227131-D)
No. 20, Industri Ringan Teres 3 Tingkat Jalan Teguh 2, Taman Industrian Labis 85300 Segamat, Johor

+6012 784 8364
info@seraimas.my

Raja Segala Herba

June 2018

Kecoh pasal Timbang kilo.. Ada buat reseach tak? Pinjam 2 Minit untuk korang BACA NI! . Korang boleh buat carian #krimkilo atau #produktimbangkilo di instagram, dan ribuan gambar akan muncul. Boleh lah korang semua saksikan sendiri rupa produk tersebut yang dijual dalam tub plastik,ikat jerut macam tu sahaja tanpa sebarang perlindungan. Lepastu diisi dan dijual pada anda dengan menggunakan packaging cheapskate! Proses nak cantik ni biasanya memakan masa. Kulit kita bukannya hebat sangat sampai boleh jadi cantik untuk satu malam, semua benda perlukan kesabaran. Kalau hari pertama pakai krim then hari ketiga dah start putih tu,jaga-jagalah. Boleh bayang tak betapa tingginya kandungan chemical dia? . Once korang stop pakai product tu, muka memang breakouts teruk. Nak pulihkan mengambil masa yang sangat lama. Ada yang paling teruk sampai masuk hospital. Kepada yang mengalami masalah breakout, sila pakai produk yang lebih natural dan organik dan pastinya tiada bahan kimia. Ini

Itu adalah antara keluhan yang biasa didengari oleh Puan Sofiah, 59 tahun merupakan seorang tukang urut yang telah menggunakan Losyen Terapi Anggun hampir 11 tahun lamanya. Pelbagai keluhan yang sering dia dengari apabila pesakitnya mengalami kesulitan seperti sakit urat, angin satu badan dan sukar menurunkan berat badan mereka khususnya wanita yang sedang berpantang Berdasarkan pada pengalaman Puan Sofiah pelbagai sakit urat yang berjaya ditanganinya dengan menggunakan Losyen Terapi Angun ini.   https://www.youtube.com/watch?v=HOHopU7o4jY&t=4s   5 Kelebihan LOSYEN TERAPI ANGGUN : Sangat sesuai bagi ibu yang lepas bersalin untuk memelihara bentuk badan serta kesan luka pembedahan Membantu masalah sakit-sakit sendi, sengal-sengal otot, kebas-kebas, bisa badan, rekah tumit dan kaki, kurap air dan cagu serta gatal-gatal gigitan serangga. Membantu memecahkan dan membuang angin-angin yang ada di dalam tubuh badan Dapat membantu memecahkan lemak di dalam badan dan menjadikan bentuk badan ramping dan ideal. Boleh mengurangkan migraine (sakit kepala) . Ikuti

Pernah dengar mengenai skin bleaching? Yes, yang buat kulit jadi putih melepak macam mayat tu! Hydroquinone hakikatnya bukan je jadikan kulit putih - tapi boleh merosakkan kulit dan saraf kita! Ia berfungsi dengan mengurangkan penghasilan pigmentasi pada kulit supaya kawasan tersebut tidak gelap. Namun, penggunaan yang banyak & berterusan menjadikan kulit tidak langsung menghasilkan pigmentasi. Malah, lebih teruk lagi dapat mengakibatkan vitiligo (sopak) dan membuatkan kulit terlalu sensitif pada cahaya matahari. Selain itu Hydroquinone juga akan menyahaktifkan sel melanocyte kulit anda dan menyebabkan kulit anda terdedah dengan sinaran UV. Kulit akan terbakar ringan, rasa seperti menyengat, kemerahan-merahan, dan berlaku kekeringan. Jika mana-mana kesan ini berterusan atau bertambah teruk. Langsung ia membuatkan kulit terdedah tinggi pada kanser kulit. Malahan, pakar kulit menegah sekerasnya penggunaan Hydroquinone dalam skincare kerana bahan beracun ni mudah masuk ke saluran darah dan merosakkan hati serta buah pinggang seseorang!   Bahaya kan ? Anda semua haruslah menji

Seperti yang kita ketahui sahabat baik wanita sememangnya adalah kosmetik. Pelbagai jenis kosmetik yang mengandungi pelbagai bahan kimia. Namun, bahan terlarang seperti Merkuri sering mengaburi mata wanita untuk terus kekal cantik. Berikutan itu terdapat kajian yang mendapati bahawa merkuri jenis elemental seperti quicksilver, ia mampu untuk meruap dan menyebabkan pencemaran pada udara persekitaran rumah sehingga lapan kali ganda lebih tinggi. Menurut Prof. Madya Dr. Mohd Hasni Jaafar  bahan ini berpotensi untuk menjejaskan sistem pernafasan kepada individu yang lain kerana kadar penyerapan ke dalam sistem darah adalah amat tinggi sebanyak 80%. Ia juga secara tidak langsung mampu menganggu sistem penghadaman, kesan dari pencemaran tersebut. Walaupun kadar penyerapan merkuri ke sistem edaran darah melalui kulit hanya sekadar sekitar 1% sahaja, namun penggunaan krim yang banyak dan keadaan kulit yang kering boleh meningkatkan kadar tersebut. Sejujurnya, merkuri tidak organik ini juga sukar untuk melepasi selaput otak. Tetapi kesan yang berterusan ini boleh menyebabkan gangguan pada

[ ON X ON ] - " PROMOSI SEMPENA RAYA POTONGAN HARGA 60% JUS HIDAYAH GOLD SEHINGGA 30 SYAWAL " . . Memandangkan Peraduan Wefie Raya mendapat sambutan oleh pengguna2 setia,kami dari HQ SeraiMas ingin memberi penghargaan kepada pengguna setia Jus Hidayah Gold dengn dengan Pembelian Kedua harga potongan sebanyak 60%..WoW!! dari harga asal RM120.00 KINI ! RM48.00 shaja! . . Apa macam ? ON x ON? . . Silakan share & like . Jom dapatkan dengan segera sebelum 30 Syawal 2018 . Khidmat Nasihat PERCUMA : wassap.my/0137825282/BertanyaSoalan BERMINAT : wassap.my/0127848364/Berminat60% INGIN memenangi JONGKONG EMAS : https://goo.gl/tgoMWX P/s : Tinggalkan no tel untuk dapatkan harga promosi raya dibawah ni👇🏻 #PromosiSempenaRaya #Sales #iklanfree #RayakanSebulan #Syawal#KosongKosong #InikanRaya #SeraimasHQ #Johor

Haji Esha adalah seorang peneroka yang berumur 70 tahun telah mengalami sakit pada bahagian kaki dan urat saraf sejak berumur 40 tahun lagi. Lebih memeritkan lagi apabila penyakit darah tinggi semakin serius sehingga mengganggu kehidupannya. Namun, atas dorongan menantunya Hj Esha kini telah mengamalkan produk Jus Hidayah Gold dan kesan yang diterima adalah amat membrangsangkan. Perubahan kesihatan yang begitu ketara menyakinkan Hj Esha akan khasia yang pada produk Jus Hidayah Gold ini.   5 Kelebihan JUS HIDAYAH GOLD ~ Dapat menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh badan Meningkatkan tenaga dengan khasiat Kurma Merah, Habbatus Sauda Dapat membantu menangani penyakit darah tinggi dan kencing manis Membantu masalah sakit-sakit sendi tulang, lemah otot dan gout Membantu masalah angin ahmar dan masalah saraf   LEBIH KUAT, LEBIH CERGAS & LEBIH BERAMAL DENGAN JUS HIDAYAH GOLD KELUARAN SERAIMAS https://www.youtube.com/watch?v=GF4x6moysAM&feature=youtu.be

Encik Roslan dan Puan Kasnah, 54 mula mengalami sakit-sakit badan dan sakit pada bahagian lutut sejak 2 tahun lepas lagi. Sakit lutut tersebut semakin meruncing apabila Puan Kasnah tidak mampu berbuat sebarang kerja harian dan hanya terlantar sahaja. Memikirkan keadaan isteri yang semakin lemah, Encik Roslan mula menggunakan produk Jus Hidayah Gold dan Losyen Terapi Anggun sebagai rawatan alternatif untuk membaikpulih kesihatan isterinya. Alhamdulillah, berkat kesabaran kedua-dua pasangan ini ternyata membuahkan hasil apabila Puan Kasnah kembali sihat dan tidak lagi mengalami kesakitan pada lututnya.   https://www.youtube.com/watch?v=g13k8Cr6iho&t=5s   5 Kelebihan JUS HIDAYAH GOLD ~ Dapat membantu menangani penyakit darah tinggi dan kencing manis Dapat menurunkan kadar kolestrol dalam tubuh badan Meningkatkan tenaga dengan khasiat Kurma Merah, Habbatus Sauda Membantu masalah sakit-sakit sendi tulang, lemah otot dan gout Membantu masalah angin ahmar dan masalah saraf   5 Kelebihan LOSYEN TERAPI ANGGUN : Sangat sesuai bagi ibu yang lepas bersalin

[Rangkulan Kasih - Umrah Ramadhan 1439H]🌷🌷🌷 . . Pada 31 Mei 2018 baru-baru ini, pihak SeraiMas HQ diwakili Puan Linda & En Shahir telah turut serta menjayakan majlis pemberian sumbangan kepada jemaah umrah dengan hasil kerjasama Andalusia Travel & Tours bersempena meraikan ketibaan bulan Syawal tidak lama lagi. Hasil usaha sumbangan ini melibatkan jemaah umrah yang terdiri daripada golongan asnaf. Pemberian sumbangan daripada Team SeraiMas ini sedikit sebanyak dapat membantu warga jemaah untuk memudahkan urusan mereka  meraikan perayaan Aidilfitri kelak.    #RangkulanKasih #UmrahRamadhan #SeraiMasHQ #RatnaSkincare #RamadhanAlMubarak

Sememangnya ingin membina sesebuah legasi perniagaan itu adalah bukan suatu perkara yang mudah. Malah, perlu berhadapan dengan pelbagai cabaran hidup memerlukan kekuatan mental serta sokongan persekitaran yang tinggi. Itulah realiti yang perlu dilalui oleh Pengasas produk SeraiMas Herbs, Puan Sunita Bibi Ali Akbar yang telah mula bergiat menubuhkan legasi perniagaan ini sejak tahun 2005 lagi. Tiada siapa yang menyangka legasi perniagaan yang sekadar bermula pada sebuah kedai jamu shaja kini mampu berkembang pesat menjadi sebuah perniagaan yang kian membangun. Perniagaan SeraiMas Herbs ini tidak asing lagi daripada pengetahuan khalayak dengan menawarkan pelbagai khasiat pada produknya. Justeru itu, ikuti perkongsian bermakna ini daripada SeraiMas Herbs bersama Majalah HARMONI bagi edisi keluaran bulan Jun 2018 ini.    

Puan Rohijah Binti Abu, 42 tahun merupakan ibu kepada 7 orang anak, setelah bersalin beliau mula mengalami masalah sakit sendi tulang selama beberapa tahun ini, Namun, siapa sangka dengan menggunakan produk Losyen Terapi Anggun, Puan Rohijah kini tampil lebih sihat serta cergas, dan tiada lagi permasalahan sakit-sakit sendi tulang yang menganggu aktiviti hariannya ! Mujarab kann !~   https://www.youtube.com/watch?v=4P8EndbTjhI&feature=youtu.be   5 Kelebihan LOSYEN TERAPI ANGGUN : Sangat sesuai bagi ibu yang lepas bersalin untuk memelihara bentuk badan serta kesan luka pembedahan Membantu masalah sakit-sakit sendi, sengal-sengal otot, kebas-kebas, bisa badan, rekah tumit dan kaki, kurap air dan cagu serta gatal-gatal gigitan serangga. Membantu memecahkan dan membuang angin-angin yang ada di dalam tubuh badan Dapat membantu memecahkan lemak di dalam badan dan menjadikan bentuk badan ramping dan ideal. Boleh mengurangkan migraine (sakit kepala)   Ikuti perkongsian lanjut mengenai pengalaman Puan Rohijah dalam #CeritaSeraiMas pada episode minggu ini~